Sağlık Bakanlığının aşılama takvimine göre, 60 yaş üzeri ve eşleri ile risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlular ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı.
Bu kapsama giren vatandaşlar, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kent genelinde randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırmaya başladı.
İlk doz aşısını olmak üzere Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne gelen Evren Temel, dün aşı randevusunu aldığı andan beri heyecanlı olduğunu dile getirdi.
Ümitli olduğunu vurgulayan Temel, "İyi ki bu aşı geldi. İyi ki oluyorum. Çok mutluyum. Bundan sonra ikinci dozu bekleyeceğim. Aşı olunmasını herkese öneriyorum. Aşı karşıtlığını da çok anlamış değilim. Bütün bilim adamları televizyonlarda, medyadan takip ettiğimiz kadarıyla zaten aşı olunmasını öneriyorlar. Ben de onun için koşa koşa geldim aşımı oldum." diye konuştu.
- "Dünyada bu aşıya ulaşmak isteyen, ulaşamayan milyonlarca insan var"
Aşı olmaya gelenler arasında yer alan 48 yaşındaki Burhan Aydın ise morbid obez hastası olduğunu ve tansiyon ile kronik kalp yetmezliği sorunları da bulunduğunu anlattı.
Kamu görevlisi olduğunu belirten Aydın, risk grubundaki kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına yönelik genelge sayesinde yaklaşık 1 yıldır evden çıkmadığını dile getirdi. Bunun kendileri için büyük ayrıcalık olduğunu vurgulayan Aydın, devlete bu imkanı sağladığı için teşekkürlerini iletti.
Aydın, dün haberleri okurken obez hastaların aşı olacağını öğrenir öğrenmez randevu aldığını aktararak, "Psikolojik olarak tabii ki aşı olmak bir ayrıcalık. Dünyada bu aşıya ulaşmak isteyen, ulaşamayan milyonlarca insan var." dedi.
İkinci doz aşısını olmak için sabırsızlıkla beklediğini anlatan Burhan Aydın, riskli gruptaki vatandaşların aşıları yapılırken, aile fertlerinin de bu aşıya dahil edilmesi talebini dile getirerek, "Çünkü 60 yaş ve üzerindekilerde bu sağlanıyor. En azından ailece güvende hissederdik. Kızımız var, her gün okula gidip geliyor. Bu olursa, bu tür durumdaki hastalar için ailece aşıya izin verilmesi güzel olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.