Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ajans Haberleri İstanbul'da nikahlar sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla kıyılmaya başlandı

        İçişleri Bakanlığınca yayımlanan "Haziran ayı normalleşme tedbirleri" genelgesine göre, nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünler, açık alanlarda maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kapalı alanlarda ise bu kurallara ilave olarak kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması, azami 100 davetli ile sınırlandırılması kaydıyla yapılabiliyor.

        Nikah törenleri en az 20 dakika arayla kıyılırken, her nikah arasında salonlar dezenfekte edilerek bir sonraki törene hazırlanıyor. Çiftlerin yakınları ise bu mutlu günde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek törene katılım sağlıyor.

        Bahçelievler Belediyesi Nikah Dairesi'ndeki törende de gelin ve damadın yakınlarının birer koltuk arayla oturdukları görüldü.

        Kademeli normalleşmenin ilk gününde dünyaevine giren Emrah Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kademeli normalleşme tedbirlerinin nikah tarihlerine denk gelmesinden dolayı şanslı olduklarını ifade etti. Ergin, yakınlarının nikah törenine katılabilmesinin de kendileri için ayrıca sürpriz olduğunu dile getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ