Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - El yazmalarının iyileştirilmesi ve restorasyonu konusunda doktora yapan Bassam Adnan Daghestani, "Yeni Başlayanlar İçin El Yazmaları ve Tarihi Belgeler Restorasyon Eğitimi" verecek.

        İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nde, konusunda uzman eğitimci Daghestani tarafından verilecek eğitim, 16-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

        Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü, Technical Business Consulting (TBC), Artwinrescon ve GUSKO-DER işbirliği ile düzenlenen ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerin, toplumun kültürel mirasına ilgi duyanların, arşiv gruplarının yönetimi ve organizasyonuyla ilgilenenlerin, arşiv ve kütüphanelerde çalışanların katılması beklenen üç günlük eğitim, ücretsiz olacak.

        Eğitime katılanların öncelikle restorasyon ile ilgili kavram ve terimleri temel seviyede öğrenmeleri, el yazmaları ve tarihi belgelerin korunmasında, işlenmesinde ve restorasyonunda modern teknikler hakkında bilgi edinmeleri amaçlanıyor.

        Ayrıca atölye çalışmalarıyla kursiyerlere bilimsel bir çalışma ortamı oluşturularak, manuel restorasyon yöntemlerine en iyi şekilde odaklanmaları da sağlanacak.

        - Dr. Bassam Adnan Daghestani

        UNESCO ve ISESCO onaylı el yazması restorasyon uzmanı olan Bassam Adnan Daghestani, Arapça ve İslami El Yazmaları Sanat Ustalığı Bölümünde master yaptı.

        Daghestani, Japonya Uluslararası El Sanatları Konseyi ve Londra İslami El Yazmaları Konseyi üyesi ve Körfez, Arap, İslam ve Hristiyan merkezlerin birçoğunda uzman danışman olarak çalıştı.

        Kendi alanıyla ilgili Arap ve İslam coğrafyasında birçok uluslararası projeye imza atan Daghestani, yaptığı araştırmalarla birçok ödül alarak yerel, bölgesel ve uluslararası istişare, eğitim ve çalıştaylara katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler