Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - 34. Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası başladı.

        Türkiye Yüzme Federasyonu ve Medicana Kadıköy Hastanesi sponsorluğunda spor insanı Gazaros Unan anısına Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonada iki gün boyunca, 8 ülkeden 600 sporcu mücadele edecek.

        Organizasyonda, Türkiye, İsviçre, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Bosna Hersek, Gürcistan ve İran'dan toplam 60 takım yarışacak.

        Avrupa Yüzme Federasyonu'nun takviminde de yer alan şampiyonada yüzücüler 50, 100 ve 400 metre serbest, 100 metre kurbağalama, 100 metre kelebek, 100 metre sırtüstü ve 200 metre karışık olmak üzere toplam 7 kategoride mücadele edecek.

        Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar ilçesinde su sporları kulüplerinin sosyal ve spor hayatında çok büyük öneminin olduğunu söyledi.

        Aytaç, spor kulüplerinin birçok yasal problemi bulunduğunu belirterek, "Bu kulüplerin problemlerini halledebilmek için önemli ölçüde yardımcı olmamız lazım biz yerel yöneticiler ve merkezi idarenin. Adalar ilçesine olduğu kadar İstanbul metropolüne önemli hizmetler sunan bu spor kulüplerinin problemlerini çözdüğümüzde böyle yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmalar çok daha büyük yarışmalar haline dönüşecektir. Bu organizasyonu gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Medicana Kadıköy Hastanesi Genel Müdürü Dr. Gürsoy Yıldırım ise bu organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, sporcuların sağlığının her zaman kendilerine emanet olduğunu ve onların her daim yanında bulunduklarını anlattı.

        Şampiyonada erkek ve kadınlarda tek bir yarışta en yüksek puanı alan "Prens" ve "Prenses" olan yüzücüye bin lira, kendi yaş kategorisinde şampiyona rekoru kıran yüzücülere 500 lira, açık yaş rekorunu kıranlara 750 lira ödül verilecek. Yapılan her yarışta en iyi dereceyi alan yüzücülere "havuz birincisi", yarışlarda ilk üçe giren sporculara madalya, takımlara ise kupa verilecek.

        Milli yüzücü Hakan Hatipoğlu'nun start vermesiyle başlayan organizasyon, yarın yapılacak yarışların ardından ödül töreniyle sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler