Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında karşılaşacakları Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn'ı iyi bir futbolla geçmek istediklerini söyledi.

        BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, "Turu geçmek çok önemli. İlk maçta aldığımız skor avantaj olarak görülse de yarın nasıl oynayacağımızı görmek istiyoruz. İlk maçta oynayan kadromuz var, belki değişiklik yapmayacağız. Yarın da güzel bir oyunla kazanarak üst tura çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

        İlk maçta rakiple fazla temas kurmadan oynamaya çalıştıklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, "Topla fazla oynayarak rakiple az boğuşmaya çalıştık. Sert ve hırslı oynuyorlar. Belki burada da böyle oynayacaklar ve kontratak oynamaya çalışacaklar. İlk maçta oyuncularımız taktik anlayışta iyilerdi. Yarınki maça saha zemini ve topun kötülüğünden arınmış olarak çıkacaklar. Onlar için de bu iyi bir imtihan olacak. Güzel oyun oynamalarını bekliyorum. Sıkıntı yaşamadan bu maçı geçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        - "Forvet bolluğu olmasına rağmen verim düşüklülüğü var"

        Siyah-beyazlı takımın son durumu ile ilgili bilgi veren Güneş, şu değerlendirmede bulundu:

        "Geçen sene de transferlerimiz geç geldi. Kaliteli oyuncular aldık. İlk yarı verim düşüktü, ikinci yarıda daha iyiydi ama geç kaldık. Zaman zaman adaptasyon sorunu oldu. Dünya Kupası'ndan gelip takıma katılanlar var. Bu süreçleri hızlı geçmek istiyoruz. On biri oluşturacak oyuncuları erken yakalarsak bunu daha kolay geçeriz. Bazı mevkilerde sıkıntılarımız var. Forvette Cyle Larin, Vagner Love, Mustafa Pektemek, Umut Nayir ve Alvaro Negredo var. Birinin öne geçmesi gerekiyor. Hepsi ayrı ayrı iyi oyuncular. Yeteneklerini sahaya yansıtamadıkları zaman sıkıntı yaşanıyor. Negredo ve Vagner'e kötü futbolcu diyebilir misiniz? Bugün Love ve Negredo, boşta olsa bu oyuncuları takımımda görmek isterim. Önemli olan bu ritmi yakalamak. Mesela İslam Slimani'yi alabileceğimiz yazılıyor. Gelir, kötü oynayabilir. Bu kötü oyuncu demek değildir. Negredo da öyleydi. Kötü oyuncu başka, kötü oynayan oyuncu başka. Mühim olan takım içinde uyum sağlayıp birinin öne geçmesi."

        Şenol Güneş, golcü oyuncuların yeteneklerini kullanmaları gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

        "Negredo iyiyse Love'ın, Love iyiyse Negredo'nun kalmaması gerekiyor. Larin geçen sezon son maçlarda iyi oynamıştı. Hazırlık maçlarında da devam ediyor. Bizi taşıyıp taşımadığını göreceğiz. Biri taşıdığında diğerlerine zaten ihtiyaç yok. Elimizde forvet bolluğu olmasına rağmen verim düşüklülüğü var. Oyuncunun burada mutsuz olacağına gidip oynamasında yarar var. Oynamayan oyuncunun durmasını doğru bulmam. Herkes benim için değerli, önemli olan katkı yapan, uyum sağlayan oyuncunun olmasıdır."

        Beşiktaş'ın henüz santrforunun kim olduğunun belirsiz olduğunu anlatan Güneş, "Santrforumuz kim, şu anda en büyük problemimiz bu. Love kısa boylu olmasına rağmen kafa vuruşu yapabiliyor. Oyunla ilgili bir sıkıntımız yok. Geçen sene Quaresma attırdığı için Talisca oynadı. Quaresma gol atmıyordu ama attırıyordu. Babel orta yapmıyor ama gole gidiyor. Oynattığınız oyuncudan beklediğinizi alabilmeniz önemli." şeklinde konuştu.

        - "Kaleci transferi gündemimizde yok"

        Güneş, İspanyol kaleci Fabricio Ramirez'in Fulham'a transferi sonrasında gündemlerinde kaleci olmadığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kaleci gündememizde yok. Alacağımız kalecinin Fabri'den de Tolga'dan da iyi olması lazım. Utku'dan çok memnunum. Kaleyi sıkıntı olarak görmüyorum. Tartışılacak bir kaleci almayı doğru bulmuyorum. Tolga'nın iyi olduğunu düşünüyorum. Tecrübe ve çalışma olarak iyi olduğu zaman takıma da olumlu yansıyor. Her tarafı tamamladığınızda yaş olarak da ilerisi için de iyi bir kaleci ekonomik olarak uygunsa alınmasından yanayım. Ama ben aynı paraya Fabri'den daha iyi olmayan bir kalecinin alınmasına karşı çıkarım. Şu anda aciliyeti yok." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Tolga yetenekleri itibariyle Türkiye'deki en iyi kalecilerden biri"

        Tolga Zengin'in Türkiye'deki en iyi kalecilerden biri olduğunu ancak duygusal kırılmalar yaşadığına dikkati çeken Güneş, "Tolga yetenekleri itibariyle Türkiye'deki en iyi kalecilerden biri. Duygu kırılmaları, oynayıp oynamamalar, ayakta duramamalar etkileyebiliyor. Düşüş olduğunda ve kısa sürede toparlanamadığında faydalı olamıyor. Fabri de hatalı gol yedi ama sonra toparladı. Kendine güvenli duruşu o hatayı hiç yapmamış gibi gösteriyor. Her kaleci, her oyuncu iyidir ama kırılmalar başlayınca toparlanmalar zor olabiliyor. Leipzig maçından itibaren Tolga hak ettiği halde çok maçta oynayamadı. Bu durum santrfor için de geçerli. Tolga'nın ilk şampiyon olduğumuz senede iki hatalı maçı var. Lizbon ve Akhisar maçları. Mesela Volkan Babacan çok iyi istikrar yakaladı. Fenerbahçe ve Kayseri'de oynarken tartışılıyordu. Utku da çok iyi ve kaybedilmemesi gereken bir kaleci. Kaleci almazsak kadroda kalmasını isterim." yorumunu yaptı.

        Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Şilili stoper Enzo Roco'nun iyi çalıştığını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Boyu uzun, hava topları iyi. Çok kısa bir sürede oynatamayacağım çünkü az idman yaptı. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Ligler başlayana kadar bu sıkıntı devam edecek gibi gözüküyor. Fizik olarak çalışması iyi, hırsı iyi. Ne kadar verim verecek göreceğiz. Pepe ve Vida kalıyorsa, Roco ile birlikte stoper sıkıntımız olmayacak." dedi.

        Yeni transfer Umut Nayir'in eksikleri olmasına rağmen gelişime açık olduğunu aktaran Şenol Güneş, "Biz oyunculara yardımcı olup yol gösteriyoruz. Umut 3-4 sene önce iyi bir çıkış yaptı. Eksikleri var ama gidermek isterse iyi bir oyuncu kazanırız. Hevesi de isteği de var. Umarım katkı yapar. Üzerinde durmaya değer bir oyuncu." diyerek sözlerini tamamladı.

        - Necip Uysal: "Üst tura çıkmak istiyoruz"

        Basın toplantısına katılan siyah-beyazlı takımın kaptanlarından Necip Uysal ise şunları kaydetti:

        "İlk maçtan iyi bir skorla döndük. Yarın da aynı şekilde kazanıp üst tura çıkmak istiyoruz. Taraftarlarımızı da maça bekliyoruz. Daha turu geçtik diyemiyoruz. Her maça tek tek bakıyoruz. Stoper oynamak benim için fark etmiyor. Stoper de sağ bek de oynarım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler