Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Silivri'de, duruşma salonunda yaşanan tartışma nedeniyle gözaltına alınarak, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kamu görevlilerine hakaret" suçlarından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan avukat Ömer Kavili, "Bu konuda emeği geçen, destek dayanışma için çaba gösteren bütün avukat meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

        Kadıköy Cemil Topuzlu Caddesi'nde toplanan bir grup avukat, Ömer Kavili ile ilgili basın açıklaması yaptı.

        Avukat Gökhan Ahi, usul hatırlatılması yapıldığı sırada, savunma makamının hiçe sayılarak Ömer Kavili ve müvekkilinin dışarı çıkarıldığını ileri sürerek, "Bir avukatın bu şekilde gözaltına alınması hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

        Avukat Ömer Kavili de önce müvekkilinin salondan atılmaya çalışıldığını, buna itiraz etmesi üzerine kendisinin dışarı atıldığını ve şiddete maruz kaldığını iddia etti.

        Bu olayların yaşanmasının ardından duruşmaya gittiğini söyleyen Kavili, "Silivri Savcılığı ise kaçma şüphem nedeniyle bana gözaltı kararı vermiş. Beni gözaltına aldırdı, daha sonra Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Tutuklanma kararım verilerek avukatlık yapma işim engellendi." dedi.

        Kavili, sabah 6.30'da Silivri Cezaevi'nden tahliye edildiğini ifade ederek, "Bu konuda emeği geçen, destek dayanışma için çaba gösteren bütün avukat meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        - Süreç

        İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada önceki gün, terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları gerekçesiyle 25 sanığın yargılandığı davada, Mahkeme Başkanı ile sanık avukatı Ömer Kavili arasında tartışma çıkmış, Mahkeme Başkanına yönelik itirazlarını sürdürmesi üzerine Kavili, görevli jandarma ekiplerince salondan dışarı çıkarılmıştı.

        Bu sırada duruşma salonunda bulunan sanık avukatlarından Nadide Özdemir'in de Kavili ile jandarma ekipleri arasındaki arbedeyi cep telefonu ile görüntüye aldığı öne sürülmüştü. Savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında Kavili ve Özdemir gözaltına alınmıştı. Kavili, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kamu görevlilerine hakaret" suçundan tutuklanmış, Nadide Özdemir ise yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli kontrol şartı talebi üzerine avukat Ömer Kavili tahliye edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler