Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Erasmus+Orta Asya İrtibat Semineri İstanbul'da başladı.

        Erasmus+ Orta Asya İrtibat Semineri, Erasmus+Programı'nın sunduğu imkanları tanıtmak, Avrupa üniversiteleri ile hedef coğrafi bölge üniversitelerinin bir araya gelmesini sağlamak, ortak ülkeler ile iş birliğini geliştirmek üzere Avrupa Komisyonu tarafından Orta Asya ülkelerine yönelik düzenleniyor.

        İrtibat semineri için 34 Program Ülkesi ile Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan, Afganistan ve Rusya'dan yaklaşık 300 katılımcı bir araya geldi.

        Seminerin açılış konuşmasını, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve Avrupa Komisyonu, Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü temsilcisi Marlene Bartes yaptı.

        Etkinlikte ayrıca Erasmus+ Programı kapsamında Kazakistan'dan Türkiye'ye gelen değişim öğrencisi Altynay Kozhabekova; Türkiye'den Kırgızistan'a giden İstanbul Şehir Üniversitesi personeli Melike Müftü ve Erasmus Mundus Yüksek Lisans Programı mezunu Meerim Karybaeva deneyimlerini anlattı.

        İki gün sürecek olan etkinlikte ağ kurma oturumları ve Erasmus+Proje çalıştayları gerçekleştirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler