Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) öncülüğünde hazırlanan el yıkama kitabı ve şarkısı, okul öncesi çocuklara temizliğin önemini eğlenceyle öğretecek.

        AÇEV Erken Çocukluk Eğitimleri Birimi Direktörü Duygu Yaşar, Etiler'de bir çocuk atölyesinde düzenlenen etkinlikte, vakıf olarak özellikle 6 yaşından küçük çocuklar ve ailelere uyguladıkları eğitimleri bir bütün olarak ele aldıklarını dile getirdi.

        Yaşar, ilk 6 yaşta çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel, sosyal ve dil gelişimlerinin birbirini tamamladığını anlatarak, şunları kaydetti:

        "İş birliğiyle hazırladığımız hikaye kitabı da çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı, onların hijyen ve öz bakım becerilerini desteklemeyi hedefliyor. İlk kitap olan 'Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik', AÇEV'in 'Okuyan Bir Gelecek' programında tüm okuma gruplarında çocuklara ücretsiz dağıtılacak. Çocukların erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları, kitapla tanışmaları ve aileleriyle kitap okumaları çok önemli. Okula başladıklarında çocuklar arasında görülen akademik başarı farklılıkları, kitapla ne kadar erken tanışırlarsa, bu alışkanlığı ne kadar erken kazanırlarsa o kadar hızlı kapanabiliyor. Çocuğunuzla evde her gün 10-15 dakika kitap okuduğunuzda çocuğunuzun sadece zihinsel becerisini değil, aynı zamanda dil gelişimini ve daha sonraki başarısını da etkiliyorsunuz."

        Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, bugünün Dünya El Yıkama Günü olduğunu hatırlattı.

        El yıkamanın birçok hastalıktan korunmak için çok önemli olduğunu vurgulayan Ergönül, "Biz ülke olarak el yıkamanın önemini biliyoruz. Hijyen açısından diğer ülkelerle karşılaştırıldığında geleneklerimiz var. Bilimsel olarak 150 yıldır el yıkamanın önemi vurgulanıyor. El yıkama birçok enfeksiyonu engelliyor. Enfeksiyon zincirini kesmek mümkün. Toplu taşımayı kullanıyoruz, kalabalık ortamlarda bulunuyoruz. Özellikle çocukların el yıkamaları çok önemli, hasta olmayabilirler. El yıkamak aşı kadar önemli. Çocukların el yıkamayı sevmesi gerekiyor." diye konuştu.

        Etkinlikte çocuklara "Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik" kitabı dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler