Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nin (ESKAT), Esenler Kaymakamlığı'nda gerçekleştirdiği tatbikatta, 6,5 şiddetindeki depremin ardından binada mahsur kalanlar tahliye edildi.

        Esenler Belediyesi'nin toplumda afet bilinci oluşturulması amacıyla ESKAT ile düzenlediği tatbikata İSKİ, İGDAŞ ve itfaiye ekipleri de katıldı.

        Senaryo gereği 30 saniye süren depremde kaymakamlık çalışanları ve vatandaşlar "çök, kapan, tutun" yöntemi ile bulundukları alanda kendilerini korudu. Deprem uyarı sesinin ardından vatandaşlar ve görevli personel binayı terk etti.

        Binada mahsur kalanlara arama kurtarma ve itfaiye ekiplerince müdahale edilirken, senaryo gereği depremde yaralanan 10 kişi de sedyelere konularak halatlar yardımıyla binadan tahliye edildi.

        Ayrıca, bahçede oluşturulan toplanma alanında da yangın tatbikatı yapıldı.

        ESKAT Müdür Yardımcısı Nihat Duman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Arama - kurtarma ve yangın tahliyesi yapıldı. 30 kişilik ESKAT ekibi olarak görev aldık. Bizim görevimiz malum, olası bir doğal afette ve sonrasında vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek." dedi.

        Binanın tahliyesinin ardından İGDAŞ ekiplerinin doğal gazı, İSKİ ekiplerinin ise suyu kestiğini aktaran Duman, şöyle devam etti:

        "Senaryo gereği itfaiyemiz 3. katta mahsur kalan engelli bir vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdi. Afet durumlarına karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu tatbikatları da bu sebepten ötürü gerçekleştiriyoruz. 1999 depreminde bilinçsizliği yaşadık. Bunu tekrar yaşamamalıyız. ESKAT gönüllülük esasına dayanan bir kuruluş. Şu an 60 kişiyiz. Bu rakam Esenler için yeterli ancak biz diyoruz ki her mahalleden 20 kişi gönüllü yapabilirsek bu da 320 kişi yapar. Şu ana kadar 450 kişilik form geldi."

        Bu arada, alanda kurulan deprem çadırında enkaz resimleri sergisi ve arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı yapıldı, tatbikat öncesinde vatandaşlara "Afet Bilinci Eğitimi" verildi.

        Tatbikatı izleyen çok sayıda vatandaş da cep telefonlarıyla görüntü aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler