Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği ve Dünya Karikatüristler Birliği (UWC) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması"nın sergisi, sanatseverlerle buluştu.

        Yarışmada finale kalan 30 eserin yanı sıra yarışmaya katılan 30 çalışmanın daha yer aldığı sergi, Taksim Metro İstasyonu'nda açıldı.

        UWC Başkanı ve Yarışma Koordinatörü Ahmet Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyi gezenlerin, dünya çizerlerinin Kudüs'le alakalı bakış açısını göreceğini söyledi.

        Altay, eserlerin anlamlı ve düşündürücü olduğuna vurgu yaparak, "Kudüs insanlığın doğuş noktası ve çok kutsal bir yer. Biz de 'Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması'yla insanların dikkatini oradaki soruna çekiyoruz. Sergiyi görenler Kudüs'ün insanlık için önemini düşünecek." dedi.

        Yarışmaya olan yoğun başvurudan memnun olduklarını belirten Altay, "Çok derinlikli eserler geldi yarışmaya. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu yarışmada verilmek istenen mesajın da yerine ulaştığını, ilerleyen zamanlarda daha da ulaşacağını düşünüyorum. Her sene nitelikli işlerin gelmesi sevindirici." ifadelerini kullandı.

        - Son gün 30 Aralık

        "Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması"na 40 ülkeden 329 karikatürist, Kudüs'le alakalı insan hakları, adalet, özgürlük, sevgi, kültür, sosyal hayat, sosyal sorumluluk, barış ve şehir hayatı gibi konuları ele alan 788 eserle başvurdu.

        Yarışmada finale kalan eserler, 9 Aralık'ta Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle 8 farklı kategoride ödüllendirildi.

        Bu kapsamda birinciliğe İran'dan Mahmood Nazari, ikinciliğe Önder Önerbay, üçüncülüğe ise Hindistan'dan Shibu Cheriapadath Balan değer görüldü.

        "Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması Sergisi" 30 Aralık'a kadar görülebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler