Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul merkezli 7 ilde terör örgütü PKK'ya operasyon: 15 kişi tutuklandı

        PKK/KCK terör örgütünün kent ve kırsal alana eleman temin eden kişilere yönelikİstanbulmerkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 46 şüpheliden 15'i tutuklandı.

        İHA'nın haberine göre; İstanbulEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın İmralı'daki elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla örgütün kent ve dağ kadrosuna eleman kazandıran sözde 'İstanbulKent Meclisi' üyelerine yönelik 10 Ocak'ta operasyon düzenlemiş, 7 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 46 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        Örgüte üst düzey yönetici yetiştirmek için kurulan merkezlerde örgütsel eğitimlere katılarak ders verip, PKK adına ideolojik açıklamalarda bulunan ve bu doğrultuda çeşitli eylemlere katıldığı tespit edilen 46 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'dakiİstanbulAdalet Saray'ına sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 15'i, 'bölücü terör örgütüne üye' olmak suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. 27 şüpheli için 'adli kontrol' hükümleri uygulanırken, 4 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ