Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İşte Galatasaray'ın şampiyonluk öyküsü... - Galatasaray Haberleri
        1

        3 PUANLI GALA!

        Sezona Süper Kupa yenilgisiyle başlayan son şampiyon Galatasaray, ligin açılış maçında biraz zorlansa da kazanmasını bildi. Gomis, Belhanda ve Feghouli’nin ilk 11’den kesik yediği mücadelede Ankaragücü El Kabir’in golüyle öne geçti. Ardından sahne alan Serdar Aziz skoru eşitledi Kone’nin kendi kalesine golü ile öne geçen sarı-kırmızılı ekip, uzatmalarda Eren Derdiyok ile Başkent’te galibiyete uzandı...

        2

        MERHABA İKİ GÖZÜM!

        Galatasaray 99 gün sonra taraftarına, Emre Akbaba da hayalindeki formaya kavuştu... Aslan, Göztepe karşısında Onyekuru'nun nefis golüyle güldü! Vasatı aşamadığı ilk yarının sonunda Nijeryalı yıldızın aşırtma vuruşu ile golü bulan sarı-kırmızılılar ikinci devrede de zorlandı. Emre'nin girişiyle canlanan Galatasaray üç puanı almasmı bildi ve 2'de 2 yaptı!

        3

        3 puanın ardından Fatih Terim operasyon sinyalini vermişti: "Bazı oyuncuları tekrar değerlendireceğim. Bundan herkes emin olabilir!"

        4

        GOL BAYRAMI!

        Gol kralı Gomis'i 6 milyon Euro’ya satan Galatasaray, 3. haftada Alanyaspor’u 6 golle hezimete uğrattı ve 3’te 3 yaptı. İlk yarıda Fernando ile öne geçen Aslan, ikinci yarıda Sinan, Eren, Emre (2) ve Onyekuru’nun golleriyle Alanyaspor’u nakavt etti. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kaybettiği haftada Cimbom, averajla liderlik koltuğuna oturdu!

        5

        Galatasaray formasıyla ilk kez 11'de sahaya çıktığı maçta 2 gol atan Emre Akbaba, "Daha yeni başladım!" demişti.

        6

        TRANSFER MESAJI!

        Transfer döneminin bitmesine günler kala Terim, "Son dört günde çok şey değişebilir. İki oyuncu daha istiyorum" mesajını veriyordu...

        7

        FOURTINA!

        Ligin 4. haftasında Trabzonspor, Galatasaray'a sezonun ilk yenilgisini farklı skorla tattırdı: 4-0! Ev sahibi bordo-mavili ekip, Onazi, Nwakaeme (2) ve Ekuban’ın golleriyle şov yaptı. 30. dakikada Belhanda’nın atılmasıyla 10 kişi kalan Cimbom maçı isabetli şut atamadan tamamladı.

        8

        Ndiaye transferinin gecikmesi, Maicon ve Belhanda’nın satılamaması, satılan Gomis’in yerinin doldurulamaması hezimetin sebepleri olarak gösterilmiş, Fatih Terim ise "Transferler ağızla yapılmıyor" ifadelerini kullanmıştı.

        9

        TRANSFER SKANDALI

        Yaz transfer döneminde kadrosuna Nagatomo, Onyekuru, Emre Akbaba ve Badou Ndiaye'yi katan Galatasaray, bütün dönem arayışlarını sürdürdüğü santrfor transferini gerçekleştirememişti. Gomis'in de ayrılığından sonra kadrosunda sadece Eren Derdiyok kalan sarı-kırmızılılar, santrfor transferinde yanlış hesap engeline takıldı!

        10

        Yaptığı sözleşmelerde oyunculara Şampiyonlar Ligi'nde başarıya bağlı bonus maddeleri eklenirken Galatasaray'ın finans departmanı tarafından yapılan hesaplamada bu bonusların hesaplanmadığı ve yanlış hesap sonrasında FFP engeline takıldığı ortaya çıktı! Sarı-kırmızılar bu nedenle santrfor transferi yapamadı!

        11

        PAŞALAR GİBİ!

        Galatasaray, 4-0’lık Trabzonspor mağlubiyetinin yaralarını farklı Kasımpaşa galibiyetiyle sardı. İlk devrede hücumda etkisiz kalan Cimbom, ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Eren, Rodrigues (2) ve Serdar’ın ağları bulan vuruşları, lige 4’te 4’le başlayan rakibine ilk yenilgisini tattırdı.

        12

        HOŞ GELDİN OZAN KABAK!

        Fatih Terim’in genç oyunculara 11’de şans verme geleneğinin son ismi 2000 doğumlu Ozan Kabak oldu. İmparator, 18 yaşındaki stoperi defansın göbeğinde Serdar Aziz ile yan yana oynattı...

        13

        DEPLASMANDA FİYASKO!

        Trabzonspor'dan 4 yiyen Cimbom, Akhisar'da dağıldı. Süper Kupa'yı kaptırdığı rakibine 3-0 mağlup olan Galatasaray'da maçın ardından Fatih Terim sert ifadeler kullanıyordu: "Suçu kendinde bulacaksın. Galatasaray'a gelmiş bir oyuncu bunlardan çekiniyorsa, zaten burada işi yok.. Dışarıda çimler mi değişiyor?"

        14

        EVİNİN KRALI!

        Son 2 deplasmanında 7 gol yiyen Galatasaray, 7. haftada konuk ettiği BB Erzurum'u 1-0 Maicon'un attığı golle 1-0 yendi.

        15

        Kadroyla sürekli oynayan Fatih Terim, 11’inde 5 değişiklik yaptı. Ozan, Nagatomo, Fernando, Sinan ve Onyekuru’yu kulübeye çeken tecrübeli çalıştırıcı, Maicon, Ömer Bayram, Donk, Feghouli ve Eren Derdiyok’a görev verdi. Feghouli, bu sezon ligde ilk kez 11’de oynadı!

        16

        SİHİRBAZ TERİM!

        8. Hafta... Galatasaray, Antalya’da İmparator’un hamleleri ve Donk’un bitime 3 dakika kala attığı golle kazandı. Rakip defansı Onyekuru, Rodrigues ve Sinan ile aşamayan sarı-kırmızılılar, Fatih Terim’in forvete sürdüğü Donk-Maicon ikilisi ile hedefi 12’den vurdu.

        17

        Terim, basın toplantısında “Şapkadan tavşan çıkardınız” övgüsüne karşılık olarak, “Şapkadan bugüne kadar çok tavşan çıkardım. Çıkar çıkar hayvan kalmadı” ifadelerini kullanıyordu. Galatasaray, geçen sezondan bu yana çok çektiği deplasman kabusunu Antalya’da bitirmişti.

        18

        BU KEZ EVİNDE TAKILDI

        İlk 45 dakikada üç değişiklik hakkını da ‘mecburi’ kullanan Galatasaray‘ın iç sahadaki 16 maçlık galibiyet serisini, Bursa temsilcisi bozdu: 1-1. Terim, “Bir devrede üç oyuncusu birden sakatlanan var mıdır? Uzun yıllardır görmedim. Ama biz Galatasarayız. Şikayet etmek karakterimde yok” dedi!

        19

        CİMBOM MALATYA'DA YIKILDI!

        Malatya’ya 7 eksikle giden, ilk yarıda da Belhanda’yı kaybeden Galatasaray, 2 golle dağıldı. Cimbom, Fenerbahçe ile oynayacağı derbi öncesi liderlik koltuğundan olmuştu...

        20

        Terim maç sonu ise adeta patlıyordu: "İçim yanıyor. Durup dururken Belhanda’nın başı dönüyor, ötekinin arka adalesi, ötekinin ön adalesi... Bu sakatlık meselesi değil. Gerekirse 1 seneyi feda ederiz, ama bunu çözeriz.."

        21

        UTANÇ DERBİSİ!

        Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçta yaralı Fenerbahçe'ye 1 puan kaptırdı, bitiş düdüğü ile ortalık savaş alanına dönmüştü. Bitiş düdüğü ile futbola gölge düşmüş, yumruklar ve tekmeler havada uçuşmuş, gözler TFF’ye çevrilmişti.

        22

        Terim'in sözleri ise çok sertti: Maç için Fırat’tan önce ve Fırat’tan sonra diyebiliriz. VAR’ın profesörü Barış Şimşek herhalde. Oyuncular böyle sinirlendiyse, tek sorumlu onlardır. Benim camiamın, taraftarımın hakkını kimse yiyemez...

        23

        TARİHİ CEZALAR

        Beklenen oldu! PFDK tarafından Fatih Terim'e 7, Hasan Şaş'a 8, Ryan Donk'a 6, Ndiaye'ye 5 ve Garry Rodrigues'e 3 maç men cezası verildi.

        24

        KOMADAN HAYATA

        12. haftada Galatasaray, Kayseri’de farklı kazanıp, yaşadığı travmadan çıkış için ilk adımı atıyordu. Üst üste gelen kötü sonuçlarla sarsılan, teknik direktörü ve 3 yıldızı cezalı olan sarı-kırmızılılar, 5 maç aradan sonra kazanıp nefes almıştı: 0-3!

        25

        KOCAMAN HASAR

        Galatasaray, Aykut Kocaman yönetiminde ilk maçına çıkan Konyaspor'a takıldı: 1-1.

        26

        ÇILDIRTAN POZİSYON

        Mücadelenin son dakikalarında Serdar Aziz'in Skubic'e yaptığı müdahalede hakem Hüseyin Göçek, penaltı noktasını gösterdi. Bu karara çok sinirlenen Serdar, hakeme topu fırlatmca direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. VAR hakemi Halis Özkahya da 'tekrar izle' demeyince penaltı kararı değişmedi!

        27

        Albayrak, "Bu ligde istenmiyorsak söylesinler, tedbir alalım" diyordu. Bir kesim ise TFF - Terim savaşını sebep olarak yorumluyordu.

        28

        VAR KARARLARI!

        14. haftada Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, derbisinde rakibine 1-0 yenilmişti. Maça ise VAR kararları damga vurmuştu. Cüneyt Çakır her kararı için teyit alırken, Ljajic'in penaltıdan Beşiktaş'ı öne geçirdiği gol de VAR'ın uyarısıyla geliyordu. Galatasaray'ın beklediği iki penaltı ise VAR'a takılmıştı.

        29

        ASLAN KÜKREMEYİ UNUTTU

        Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta lig sonuncusu Rizespor'la berabere kalarak düşüşünü sürdürmüştü. Gomis'in yerini dolduramayan Galattasaray son 10 maçta sadece 1 kez kazanabilmişti. Ozan Kabak ise ilk kez bu maçta Almanlar tarafından izlenmeye başlanmıştı.

        30

        8 PUANLIK FARK KAPANMADI

        Ligde galibiyeti unutan Galatasaray, lider Başakşehir ile berabere kalarak 2 puan daha kaybetmişti. Süper Lig’de son 8 maçta sadece 1 galibiyet alabilen sarı-kırmızılılar, rakibiyle arasındaki 8 puanlık farkı ise eritemiyordu.

        31

        NEREDE KALMIŞTIK!

        Ligde ilk yarının son haftasında Sivasspor'u 4-2 yenen Galatasaray devre arasına mutlu girmiş ve lider Başakşehir ile farkı 6'ya indirmişti. Son haftalardaki futboluyla beğeni toplayan Sofiane Feghouli ise bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü kaydetmişti.

        32

        SERDAR AZİZ DEPREMİ!

        Hastalandığı için Sivas kadrosundan son anda çıkartılan Serdar Aziz’in maçtan 12 saat sonra Maldivler’den tatil fotoğrafı paylaşması Fatih Terim’in büyük tepkisine neden olmuştu. İkinci yarıda kadro dışı bırakılan Serdar Aziz'in yeni adresi Fenerbahçe olacaktı.

        33

        AVRUPA LİGİ'NE DEVAM

        Devler Ligi'nde Porto, Schalke ve Lokomotiv Moskovo ile aynı grupta yer alan Galatasaray, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyordu.

        34

        GÜÇ GÖSTERİSİ!

        Beklenen forvet takviyesini henüz yapamayan Galatasaray, ikinci yarının ilk maçta Ankaragücü’ne patladı. Sinan Gümüş’ün iki golle yıldızlaştığı, Onyekuru’nun ‘hat-trick’le coştuğu maçta kapanışı Ndiaye ile yaparak Ankaragücü'nü bozguna uğratan Aslan, taraftarını mest ediyordu.

        35

        Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak ise tribünlerin forvet tezahüratına onay vermişti.

        36

        GÖZLER TRANSFERE ÇEVRİLDİ!

        Forvet transferi için kaynak arayan Galatasaray, Garry Rodrigues'i 9 milyon Euro'ya Al Ittihad'a yolladı. Devre arasının bomba transfer ise Ozan Kabak oldu. 18 yaşındaki genç oyuncu 11 milyon Euro karlığında Stuttgart'a transfer oldu ve Türk futbol tarihine geçti. Şimdi Galatasaray'a hem forvet hem de stoper transferi gerekiyordu.

        37

        SİNAN GÜNÜŞ SAHNEDE

        19. haftada Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in 10 maçlık cezası da sona ermişti.

        38

        İSTİFA İTİRAFI

        Transfer yüzünden yönetimle arası açık olan Terim, "Ben Ozan'ın gitmesini istemedim. Ama yönetim ekonomik olarak satmayı istedi. Yapılacak iki şık vardı. İdari karara saygı duymak ya da başka bir şey... O başka bir şeyi yapamazdım çünkü Galatasaraylılara söz verdim, öyle bir şey yok artık" diye konuşmuştu.

        39

        TRANSFER HAREKETLİ GÜNLER

        Transferde hareketli günler geçiren Saray'da Maicon ise 1,7 milyon Euro karşılığında Al Nassr'a gitmişti. Savunmaya ise Luyindama, Marcao, Semih Kaya ve Emre Taşdemir takviyeleri yapıldı.

        40

        Alan ve Pato ile görüşen Galatasaray'ın yeni golcüleri Kostas Mitroglou ve Kasımpaşa'da 34 maçta 32 gol atan Mbaye Diagne oldu!

        41

        AKDENİZ'DE KAYBOLDU

        Tudor döneminden sonra ilk kez 11 yabancı futbolcu ile Alanya deplasmanına çıkan Galatasaray sahadan 1-1 eşitlikle ayrılıyordu.

        42

        ZİRVEYE TAKLA

        21. hafta... Galatasaray ligin ilk yarısında 4-0 yenildiği Trabzonspor'u 3 golle devirip 3 puanı alıyordu. Maçta kararlarıyla hakem Ümit Öztürk ön plana çıkarken, Galatasaray gol perdesini, Diagne'nin penaltısı ile açtı. Rodallega durumu eşitledi. İlk yarının sonu ve ikinci yarının başında Belhanda'nın iki golü skoru ilan ediyordu.

        43

        HAKEM DE İNSAN!

        99 gün sonra TT Stadı'nda takımının başında yer alan Fatih Terim bu kez manidar konuşuyordu: Hakemler de insan!

        44

        ZİRVE TAKİBİ

        Bir sonraki haftada Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa'yı güle oynaya geçiyordu: Gol perdesini Trezeguet ile ev sahibi ekip açarken; Sarı-kırmızılılar, Belhanda ile skoru eşitledi. Hat-trick yapan Feghouli farkı getiren isim olmuştu: 1-4!

        45

        HOŞ GELDİN KOMŞU

        Lig sonuncusu Akhisar karşısında ölüp ölüp dirilen Galatasaray, Yunan golcüsünün 90+4'te gelen golüyle hayat buluyordu. -7 derecede oynanan maçta geceyi Mitroglou ısıtmıştı.

        46

        ERZURUM ŞOKU! FARK YENİDEN 8

        Galatasaray, buz gibi havada Erzurumspor ile berabere kalarak zirve yarışında büyük bir yara alıyordu. Lider Başakşehir'le puan farkı 8'e yükselmişti.

        47

        Terim, 8 puanlık farkın kapanıp kapanmayacağı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya şöyle cevap veriyordu: "8 puan da kapanır, 18 puan da. Yeter ki biz kazanalım!"

        48

        TARAFTARLAR MOTİVE ETTİ

        Cimbom, liderin 8 puan gerisine düşünce şampiyonluk yolunda bir hayli demoralize olmuştu. Ancak geçtiğimiz sezon da mağlup olunan Gençlerbirliği deplasmanı dönüşü takımlarını Atatürk Havaalanı’nda karşılayan Sarı-Kırmızılı taraftarlar, oyuncuları şampiyonluğa motive etmişti.

        49

        Bu sezon da Erzurum dönüşü 8 puanlık farkı gözetmeksizin Atatürk Havalimanı’nın yolunu tutan taraftarlar, futbolcularını şampiyon olacaklarına inandırdı.

        50

        TAKİBE TAKİP!

        Aslan önündeki Başakşehir ile arkasındaki Beşiktaş'ın kazandığı haftada 3 puanı 5 golle almıştı. Antalyaspor karşısında ilk yarıyı Feghouli'nin golüyle önde kapatan G.Saray, Muslera'nın kalesinde devleştiği maçın ikinci yarısında Onyekuru (2), Ndiaye ve Diagne ile farka gidiyordu!

        51

        FARK AZALIYOR

        26. hafta... Lider Başakşehir'in 1 puana razı olduğu günün akşamı, Bursa'da 2 farklı geriye düşen Galatasaray; Ndiaye, Diagne ve Feghouli ile 3 puanı alıyordu. Bir sonraki hafta evinde Yeni Malatya'yı deviren Galatasaray'da gözler Fenerbahçe derbisine çevrilmişti.

        52

        DERBİDE BERABERLİK!

        Galatasaray, Kadıköy'de ezeli rakibi Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Başakşehir'in Beşiktaş'a kaybettiği haftada farkı 3'e indirme şansını kullanamamıştı. Terim ise "Korkaklar" diyerek derbi sonrası hakemlere yüklenmişti...

        53

        Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçe maçının ardından hakem kararlarına tepki gösterirken bomba etkisi yaratacak ifadeler kullanıyordu: "Bir takım şampiyon edilecekse, çıksınlar açıklasınlar, ilan etsinler, kimse de boşuna uğraşmasın!"

        54

        Bir sonraki hafta evinde Kayserispor'u 3-1 yenen Galatasaray Başakşehir'in kaybetmesini bekleyecekti...

        55

        KAÇAN BALIK BÜYÜK OLDU

        Galatasaray, Süper Lig'de 20 hafta aradan sonra lider olma şansını Konya'da elinin tersiyle itiyordu. Golsüz berabere biten maçın ardından Galatasaray, Başakşehir'i geçme şansını kullanamıştı.

        56

        Dönüşte yeniden takımlarına inandıklarını göstermek isteyen taraftarlar havaalanına koşmuştu. Bir sonraki haftada çok önemli bir Beşiktaş maçı oynanacaktı.

        57

        ASLAN ARTIK LİDER!

        Başakşehir'in Sivas'la berabere kaldığı haftada kazananın şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde edeceği derbide gülen sarı-kırmızılılar oldu. İlk yarının son dakikasında Onyekuru ile öne geçen Aslan, ikinci yarının başında Fernando ile istediğini aldı.

        58

        2019'da ilk kez yenilen Beşiktaş, bitime 3 hafta kala zirvenin 4 puan gerisinde kaldı. 22. şampiyonluğa koşan Galatasaray'ın artık 3 maç kalmıştı...

        59

        FİLM GİBİ BİR MAÇ

        Feghouli, Cimbom'u öne geçirdi. Diagne'nin kagrdığı penaltı sonrası Muriqi'in beraberlik golü geldi. 73'te 10 kişi kalan ev sahibi, hemen ardından Umar Aminu ile skor üstünlüğünü yakaladı. Diagne biri penaltı olmak üzere uzatmalarda 2 gol atarak Aslan'ı güldürdü.

        60

        Maça hakem Serkan Çınar'ın verdiği kararlar damga vurdu.

        61

        Fatih Terim ise şunları söylüyordu: "Ben hep söylüyordum. Matematiksel olarak olayın içindeysek bir umut vardır. Vazgeçmemiz mümkün değil. Yetiştik, yakaladık, geldik, geçtik. Averajla da olsa..."

        62

        EMRE AĞLADI AĞLATTI

        67. dakikada sakatlanan Emre'nin saĞ ayak kaval kemiği kırıldı. Gözyaşlarıyla hastaneye kaldırılan tecrübeli fubolcu herkesi üzdü. Hafta içi kazanılan Türkiye Kupası ise Emre'ye armağan edildi.

        63

        VE FİNAL...

        Süper Lig'in 33. haftasındaki tarihi maçta Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi ve 69 puana yükselerek üst üste 2. toplamda ise 22. şampiyonluğunu ilan etti. Kazananın şampiyon olacağı gecede sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri; 46. dakikada Feghouli ve 64. dakikada Onyekuru kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ