Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema İşte Oscar adayı 'Ahlat Ağacı'nın rakipleri
        1

        Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2019 yılında gerçekleşecek Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde ülkeleri tarafından resmi olarak aday gösterilen 87 filmi açıkladı. 87 ülke arasında bu yıl ilk kez Oscar rekabetine girmeye karar veren Nijer ve Malawi gibi ülkeler de var.

        2

        SEÇİM NASIL GERÇEKLEŞECEK?

        Akademi tarafından belirlenecek “Yabancı Dilde Film Ödülü Komitesi” 87 filmi izledikten sonra gizli bir oylama yapacak. Bu oylamadan çıkacak ilk 6 filmin yanı sıra “Akademi Yabancı Dilde Film Ödülü İcra Komitesi” bu listeye 3 film daha ekleyecek ve 9 filmlik ilk liste basına açıklanacak.

        3

        Akademi tarafından belirlenecek bir jüri ya da resmi adıyla “Yabancı Dilde Film Ödülü Komitesi” 9 filmi izleyecek ve yapacağı gizli oylama sonucu 5 aday belirleyecek. Bu adaylar 22 Ocak 2019 Perşembe günü açıklanacak.

        4

        Yapılacak son oylamaya bu kez tüm Akademi üyeleri katılabilecek ama oy kullanan üyelerin aday gösterilen 5 flimi de seyretmiş olmaları gerekiyor. En yüksek oy alan film 24 Şubat 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Ödül Töreni'nde Yabancı Dilde En İyi Flim Oscar'ını kazanacak.

        5

        Türkiye'nin Oscar adayı Ahlat Ağacı'nın rakiplerinden bazıları ise şöyle...

        6

        Afganistan, “Rona Azim’s Mother,” Jamshid Mahmoudi