Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte Prens Harry'nin yerine geçecek isim!
        1

        İngiltere'de Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ile birlikte Kraliyet görevlerini bırakıp Kanada'ya yerleşmesinin ardından Kraliyet Deniz Piyadeleri Generalliği koltuğu boşaldı.

        2

        Sunday Times, Kraliçe Elizabeth ve Prens Phillip'in tek kızı olan Prenses Anne'in Kraliyet Deniz Piyadeleri Generalliği görevine getirileceğini yazdı.

        3

        Gloucestershire Kontluğu'nda yaşayan 69 yaşındaki Prenses'in yeni görevi için Kraliyet Ailesi'nden açıklama gelmesi bekleniyor.

        4

        Öte yandan bu atamasıyla beraber ilk kez Kraliyet Donanması’nda bir kadın Büyükamiral olacak.

        5

        Prenses Anne, doğumundan sonra taht sıralamasında üçüncüydü. Erkek kardeşleri Andrew ve Edward'ın tabii yeğenlerinin doğumu ile zamanla gerilere kaydı. Anne bugün ise 10. sırada yer alıyor.

        6

        Prenses, 1960'lı yılların sonlarından beri resmi görevlerini yerine getiriyor.

        7

        İyi bir binici olan Anne 1971 yılında teklerde Avrupa Şampiyonu oldu; 4 yıl sonra tekrar bir gümüş madalya kazandı. Bunu izleyen yılda Britanya Takımı'yla Montreal Olimpiyatları'na katıldı.

        8

        Prenses Anne, 2002 yılında, annesinin özel ricası üzerine, anneannesi Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde üniforma giydi. O zamandan beri her yıl Trooping the Colour etkinliğine uniforma ile katılıyor.

        9