Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstiklal Caddesi'nde büyük yürüyüş! Tek yumruk oldular

        Fransız Kültür Merkezi önünde 19.30'da toplanan kadınlar, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Yağmura rağmen yürüyüşe binlerce kadın katılırken, bazı kadınların yağmurdan korunmak için şemsiye taşıdıkları görüldü.

        Polis, yürüyüş nedeniyle Taksim ve İstiklal Caddesi'nde geniş güvenlik önlemi aldı. Polisler, yürüyüşe katılmak için gelenlerin çantaları ve üzerlerini aradı.

        "KADINLARIN HAYATLARINA TECAVÜZ EDİLMESİNE 'HAYIR' DİYEBİLDİKLERERİ BİR DÜNYA DÜŞÜNDEYİM"

        REKLAM

        Yürüyüşe destek veren Kalben, "Bütün kadınların erkeklerle eşit olduğu, siyasal, kültürel, sosyal ve ekonomik bağlamda özgürlüklerini ellerine alabildikleri, kanatlarıyla kanatlanıp, uçabildikleri ve artık tecavüze, ırzlarına geçilmesine ve hayatlarına tecavüz edilmesine 'hayır' diyebildikleri bir dünya, ülke düşündeyim. Bunca kadın da onun düşünde. Onun için buradayız." dedi.

        "KADINLAR HEP DİRENDİLER, HAYATLARINA SAHİP ÇIKTILAR"

        Yağan yağmura aldırış etmeden devam eden yürüyüş Tünel Meydanı'na kadar devam etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün sonunda Tünel Meydanı'nda Arapça, Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması okundu. Açıklamada, "Kadın mücadelesi tarihi, yüz yılı aştı. Baskı varsa direniş baki. Adları tarihe sığmasa da kadınlar hep direndiler. Hayatlarına sahip çıktılar. Binlerce kadın burada, milyonlarca kadın dünyanın her yerinde duruyoruz. Kadınları karar alma mekanizmalarından dışlayan, bizlere istemediğimiz bir hayatı dayatan erkek egemen bir düzen var. Burada bu düzene seslenmek için değil, bu düzene karşı bir yol önerdiğimiz için toplandık. " ifadeleri yer aldı.

        Basın açıklamasının ardından bir müddet meydanda bekleyen kadınlar, halay çekti.

        REKLAM

        DHA'nın haberinde göre; tünel Meydanı'na kadar devam edecek olan kadınların yürüyüşü devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ