Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İtalya'yı sarsan iddia! Lazio'nun Vedat Muriç transferinde usulsuzluk iddiası - Futbol Haberleri
        1

        İtalya'nın ünlü kulübü Lazio üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. La Repubblica gazetesinde yer alan habere göre; İtalya Ekonomi ve Finans Bakanlığı'na bağlı müfettişler, Lazio Sportif Direktörü Igli Tare üzerinden soruşturma başlattı.

        2

        Olayda Lazio Başkanı Claudio Lotito ve Lazio Sportif Direktörü Igli Tare suçlanıyor.

        3

        İtalyan basını, soruşturma sonucunda Muriç'in transferinde 3 ayrı komisyoncunun olduğuna dair belgelerin ortaya çıktığını belirtti.

        4

        Habere göre; bu komisyoncuların da Lazio başkanı ve sportif direktörüne bağlı olduğunu iddia edildi.

        5

        Soruşturmanın mafya ve bahis uzantılı geniş bir soruşturma olduğu aktarılırken ilerleyen günlerde çıkabilecek belgelerin sürecin nasıl ilerleyeceğini belirleyeceğinin altı çizildi.

        6

        İşte İtalya'da gündem olan komisyon iddiasının detayları:

        7

        Sarı-lacivertlilerden Lazio'ya 17.5 milyon Euro karşılığında transfer olan Vedat Muriqi'in transferinde Kosovalı golcünün menajeri ve avukatlarının yanı sıra, 3 farklı aracının daha komisyon aldığı belirtiliyor.

        8

        Transferden komisyon alan isimler arasında menajer Shkumbin Qormemeti ile Gabriele ve Valerio Giuffrida kardeşlerin de olduğu ifade ediliyor.

        9

        Menajer Qormemeti'nin Igli Tare ile çok yakın ilişkilerinin olduğu Gabriele ve Valerio kardeşlerin ise Lazio Başkanı Claudio Lotito'ya danışmanlık yaptıkları ancak hiçbir zaman ön planda olmadıkları kaydedildi.

        10

        "TERLİKLE BİLE SAVUNULUYOR!"

        Menajer Vincenzo Morabito, RAI 3'e yaptığı açıklamada Vedat'la ilgili şok ifadeler kullandı: "Lazio Sportif Direktörü Igli Tare'nin kardeşi, Arnavutluk'un İstanbul Konsolosu.

        11

        Bir anda eşek bir futbolcu için 18 milyon euro bonservis veriliyor. Ayrıca Vedat Muriqi transferinden komisyon alan 5 menajer var. Lazio için korkunç bir para.

        12

        Simone Inzaghi bana dedi ki, burada artık saçlarımı yoluyorum. Stefan Radu bana antrenmanlarda Vedat Muriqi'i terlikle bile savunabileceklerini, çünkü o kadar kötü bir futbolcu olduğunu söyledi.