Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya İtalyanlar Cengiz Ünder'i konuşuyor! - Futbol Haberleri
        1

        Milli futbolcu Cengiz Ünder, İtalya Birinci Ligi'nin (Serie A) 23. haftasında takımının Verona'yı 1-0 yendiği maçta, Roma formasıyla ilk golünü kaydetti. Aynı zamanda Cengiz'in attığı bu gol, İtalyan ekibinin son 6 yılda attığı en hızlı gol olarak da tarihe geçti.

        2

        43. saniyede gol attığı maç sonrası konuşan genç yıldız, "Golümle birlikte 3 puanın gelmesinden dolayı çok mutluyum. Bu golün hayalini uzun süredir kuruyordum. Hafta boyunca bu maçta en iyisini yapabilmek için çok çalıştık. Önümüzdeki maçlarda da aynı performansı göstermeliyiz" diye konuştu.

        3

        Öte yandan karşılaşmaya ilk 11'de başlayıp Roma'daki ilk golünü kaydeden Cengiz, kendisine güvendiği için teknik direktör Eusebio Di Francesco'ya da teşekkür etti.

        4

        Yetenekli futbolcu, "Roma'ya alışabildin mi?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi; "İlk 3 ay zor oldu, ancak şimdi daha iyi hissediyorum. İtalyancayı da daha iyi anlamaya başladım. Bu da hocamızın taktiksel uyarılarını daha iyi öğrenmemi sağladı. Ayrıca dili öğrendikçe takım arkadaşlarımla aramdaki bağ daha da güçlendi. Alışma sürecini atlattıkça daha mutlu oluyorum."

        5

        "İtalyan futboluna alışabildin mi?" yönündeki soruya da Cengiz Ünder şu yanıtı verdi; "Taktiksel bilgiler çok önemli. Zorlu İtalyan futbolunu anlamaya başlıyorum. Hızımı kullanarak her zaman rakiplerimin hamlelerini tahmin etmeye çalışıyorum. Bu çizgide devam etmek istiyorum."

        6

        İTALYANLAR NE DEDİ?

        Genç yıldıza İtalya basınında geniş yer ayrıldı. Sarı-kırmızılılardaki ilk golünü atan 20 yaşındaki futbolcu için övgü dolu ifadeler kullanıldı.

        7

        EUROSPORT ITALIA: Tabuları yıktı

        Türk futbolcu 43. saniyede attığı nefis golle tabuları yıktı. Serie A'da ilk gol unutulmaz. Cengiz bu tabuyu yıkmak için çok istekliydi.

        8

        Maçın en iyi oyuncusuydu. Roma'yı uykusundan uyandırdı, takımının ligde tekrar gülmesini sağladı.

        9

        IL SUSSIDIARIO: Verona’nın kilidini Türk futbolcu çözdü

        Sonunda beklenen an geldi. Ancak bu beklenen an beklenmedik bir zamanda geldi! Cengiz Ünder 45. saniyede araya girerek topu kaptı ve filelere gönderdi.

        10

        Topu ayağına aldıktan sonra ne aylardır gol atamamanın baskısı ne de başka bir şey. Kale karşısındaydı ve sadece vurdu.

        11

        LA GAZZETTA DELLO SPORT: Verona’yı Ünder batırdı

        Cengiz Ünder kendi çabasıyla golü yarattı ve takımına galibiyeti hediye etti. Onun golüyle kazanan Roma Şampiyonlar Ligi potasına yaklaştı.

        12

        SKY SPORT: Ünder ilk dakikada sonucu belirledi

        43. saniyeden sonra Türk futbolcunun attığı gol, 23. hafta maçının skorunu belirledi. Böylece Roma, Inter’i kadraja aldı.

        13

        INTER NEWS: Roma’ya Cengiz Ünder yetti

        Cengiz Ünder’in ilk dakikada attığı gol takımının kazanmasını sağladı. Roma böylece bir puan geride Inter’in ardında sıralandı.

        14

        IL TEMPO: Sonunda başrole çıktı

        Türk futbolcu Cengiz Ünder yeni kulübündeki ilk aylarını uyum sağlamak adına geçirdi. 43. saniyede beklenmedik bir şekilde araya girip topu kaptı ve golünü attı, sonunda başrole çıkmayı başardı.

        15

        GIALLOROSSI: Di Francesco’yu ikna etti

        Çok güzel bir gol attı ve aynı zamanda bu golle skoru belirledi. İlk sevincini yaşadı. Sezonun ikinci yarısında daha önemli görevler üstlenecek.

        16

        AS ROMA (resmi internet sitesi): Cengiz kazandıran golüyle günün yıldızıydı

        Cengiz Ünder attığı golle fark yarattı, galibiyeti getiren isim oldu. Bu golle hem üç puanı getirdi hem de yeni kulübünde hesabını açtı.

        17

        UEFA.com (İtalyanca edisyonu):

        Sarı-kırmızılılar Cengiz Ünder sayesinde kazanmayı hatırladı

        18

        Başakşehir'in eski futbolcusu İtalya’da ilk golünü attı. Bu galibiyetle Roma haftalar sonra ligde kazanarak Inter’e yaklaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ