Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İYİ Parti lideri Akşener: Afrin’den sonra Fırat’ın doğusunda gereği yapılmalı

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da gazete ve televizyonların yayın yönetmenleriyle bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, gündemi değerlendirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Yüz binlerce bozkurt ile Afrin’e gideriz” sözlerini değerlendirirken “Bu iş magazine döndü” diyen Akşener, şunları söyledi:

        ‘SAVAŞ DERSEN BARIŞI VAR!’

        “Sayın Bahçeli ciddiyetiyle tanınan bir insandır, koalisyondan sonra o da ciddiyetini kaybetti. İç politikada bir başarı öyküsü olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılmak istendiğini anlıyorum, fakat Afrin sanki Amerika’nın Irak Savaşı’ndaki gibi konunun hiç bilinmediği konuşmalarla basın yayın üzerinden tuhaf bir döneme gidiyor. Bu bir müdahale. Türkiye’nin haklı olduğu bir müdahale. Abuk sabuk ‘savaş’ diye konuştuğumuz zaman yarın bunun barışı olduğunda, bütün bunlar karşımıza gelir...” Afrin operasyonunun bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Akşener, şöyle devam etti: “Afrin’den sonra Münbiç ve Fırat’ın doğusunda gereği yapılmalıdır. Eğer dün Suriye’yi konuşabilseydik, tartışabilseydik bu mecburiyeti yaşamayabilirdik. Bugünü de kamuoyu nezdinde konuşamıyoruz, TBMM’de bile müzakere edemiyoruz. Yarın hangi maliyetleri yükleneceğimizi hep beraber göreceğiz.

        REKLAM

        ‘KİMSEYLE NE HASIM NE HISIMIZ’

        Gazete Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre; (‘MHP ile hısım mısınız, hasım mısınız?’ sorusu üzerine...) Biz kimse ile ne hasımız ne hısımız. MHP’nin devamı değiliz. Biz CHP’nin benzeri değiliz. AK Parti’nin de değiliz. Yorulan, huzuru kaçan, neşesi kaçan, sıradan insanların arasında olan asgari müştereklerin, kardeşlik, yardımlaşma, güven duygusunun ortadan kalktığı bir Türkiye’de yeniden huzuru, güveni ve kardeşlik duygusunu oluşturabilmek için bir proje, ufuk, iddia ortaya atan siyasi partiyiz. (Erken seçim sorusuna...) Bir öngörü olarak 15 Temmuz 2018’i, ‘eğer bir erken seçim olacak ise’ o gün yapılacağını öngörüyorum... Benim ilgilendiğim alan, AK Parti’den İYİ Parti’ye 2001’de bu tarafa kaymış 15 puanlık oy almak. Trakya, Ege ve Akdeniz’de de daha önce merkez sağda olan CHP seçmeninden bize bir ilgi görüyoruz. Yüzde 14.6 kemik oyumuz var. Refah Partisi’ni kadınlar iktidar yaptı. Şimdi de İYİ Parti’yi kadınlar iktidar yapacak. Sloganımız bu.”

        REKLAM

        ‘MİLLİ MERKEZDEYİZ’

        “Toplumun tam merkezinde, ‘milli merkez’deyiz diyen Akşener, ülkedeki 4 siyasi eğilimi birleştirmek gibi bir dertleri olmadığını kaydetti. Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesine de değinen Akşener, “İttifak çıkacağını sanmam” diye konuştu ve “Ben Cumhurbaşkanlığı’na adayım. 4 adaylı bir yarış olacak gibi görünüyor” dedi.

        ‘BECERİ UYUMSUZLUĞU’

        Ekonomiye dair eleştiri ve hedeflerini de dile getiren Akşener, “Edirne’den Şırnak’a ortak sorun genç işsizliği. Üniversite mezunları 2 bin liraya iş bulamazken 3 bin 500 lira maaşla kaynak ustası bulunamamasını bazı işverenler ‘beceri uyumsuzluğu’ olarak adlandırıyor. Her ile üniversite ile hükümetin işsizliği 4 yıl ötelediği anlaşılıyor” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ