Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri İzlanda'ya 3-0 yenilen Milli Takım'da Lucescu'nun tercihleri şaşırttı - Futbol Haberleri
        1

        Rumen hoca, İzlanda karşısında tam anlamıyla sınıfta kaldı. Dünya Kupası hayallerimiz acı bir şekilde sonlandı. İşte detaylar:

        2

        Gazete Habertürk'ün haberine göre; Fatih Terim’in ardından göreve gelen Mircea Lucescu, Kırmızı-Beyazlılar’ın başındaki 3. maçında 2. yenilgisini alırken, tüm Türkiye’nin Rusya hayalleri de sona erdi.

        3

        Fakat Rumen teknik adam, gerek maç öncesi gerekse de karşılaşma oynanırken aldığı kararlarla şimşekleri üzerine çekti... İşte Luce’nin büyük tepki toplayan o tercihleri:

        4

        SERDAR NEDEN YOK?

        Galatasaray forması altında harika bir sezon geçiren Serdar Aziz’i kesen Mircea Lucescu’nun, orijinal mevkisi ön libero olan Mehmet Topal’ı stoperde oynatması şaşkınlık yarattı.

        5

        90 dakika boyunca savunmada ciddi aksaklıklar yaşanırken, stopere alışık olmayan Mehmet Topal birinci ve ikinci golde hata yaptı.

        6

        CENGİZ ŞAŞKINLIĞI

        Rumen hocanın mücadele öncesi çok konuşulan ikinci kararı da Cengiz Ünder’di... Luce’nin herhangi bir sakatlık problemi bulunmamasına rağmen genç yeteneği kadroya almamasına kimse bir anlam veremedi.

        7

        Lucescu, kazanmamız gereken bir maçta ofansif anlamdaki en ciddi kozlarımızdan biri olan Cengiz’i tribüne yolladı.

        8

        GOL BEKLERKEN OZAN GİRDİ

        İzlanda ilk yarıda bulduğu iki gollerle skoru garantilerken, Milli Takımımız adına kulübeden gelen hamleler de oldukça şaşırtıcıydı.

        9

        2-0 gerideyken ve gole ihtiyacımız olan anlarda Nuri Şahin’in yerine defansif kimliğiyle tanınan Ozan Tufan’ın girmesi herkesi şoke etti.

        10

        EMRE MOR’U 60’TA ALDI!

        Bu sezon Barcelona formasıyla tek bir maça dahi çıkmayan Arda Turan, İzlanda karşısında formayı kaptı! Lucescu’nun ciddi kondisyon sorunu yaşayan Arda’yı tercih etmesi eleştiri topladı.

        11

        Sahada kaldığı süre boyunca hiçbir varlık gösteremeyen deneyimli oyuncuya 60 dakika sabreden teknik heyet, ‘ilk ofansif’ değişikliğini skor 3-0’ken Emre Mor’u sahaya sürerek yaptı.

        12

        MAÇ BİTTİ DONDU KALDI

        İzlanda karşılaşmasından önce basın toplantınsında “1 ay boyunca Riva’ya kapandım. Maçı kafamda oynadım” diyen Lucesce hezimet karşısında dondu kaldı.

        13

        Son düdüğün ardından uzun bir süre oturduğu yerden kalkamayan Luce, İzlandalı futbolcuların sevincini izledi. Gözlerini ovuşturan Rumen teknik adamın bitkin hali de ekranlara yansıdı.

        14

        TOPLA OYNAMADILAR 3 GOL ATTILAR

        A Milli Takım’ın İzlanda’ya mağlup olduğu maçta istatistikler de dikkat çekiciydi. Konuk ekip maç boyunca sadece 140 isabetli pas yapıp, yüzde 31 oranında topla oynadığı ve 7 isabetli şutta 3 gol bulup mücadeleyi 3-0 kazandı.

        15

        Ay-Yıldızlılar ise 551 isabetli pas ve yüzde 69 topla oynama oranına rağmen sadece 3 kez kaleyi bulabildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ