Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de çıkan orman yangını Balıkesir'e sıçradı

        İzmir'in Bergama ilçesinde başlayan ve Balıkesir'e sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

        Bergama Madra bölgesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı.

        Balıkesir'in İvrindi ilçesinde bulunan karaçam ağaçlarından oluşan ormana da sıçrayan yangına 35 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 5 dozerle müdahale edildi.

        Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı

        İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yangın söndürme çalışmalarına 4 arazöz ve 4 su ikmal aracı ile destek verdi. Arazinin sarp olması ve sık ormandan oluşması, söndürme çalışmalarını zorlaştırdı. Karaçam ağaçları ile kaplı ormanlık alandaki alevlere, havanın karanlık olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilemeyince yangın büyüyerek, Balıkesir'in İvrindi ilçesi sınırlarındaki ormanlık alana da sıçradı. Bunun üzerine Balıkesir'den de 6 arazöz, söndürme çalışmalarına katıldı. Alevler, 8 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

        Günün ilk ışıkları ile birlikte 2 söndürme uçağı ve 4 helikopterin de katılımıyla soğutma çalışması yapılarak yangın tamamen söndürüldü. Yangında, ilk belirlemeye göre 25 hektarı Bergama, 75 hektarı da Balıkesir'de olmak üzere toplam 100 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Yangında, ayrıca başta kaplumbağalar olmak üzere çok sayıda hayvanın da telef olduğu belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ