Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi Ordu,Şırnak ve Bitlis'de protesto edildi

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Ordu,Şırnak ve Bitlis'de protesto edildi.

        AA'nın haberine göre, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Teç-Sen Ordu şubeleri üyeleri, Ordu Lisesi bahçesinde bir araya gelerek, olayla ilgili basın açıklaması yaptı.Sendikalar adına açıklamayı okuyan Mustafa Aybastı, şiddet vakalarının artık eğitimde en hayati problemlerden biri haline geldiğini savundu.Aybastı, Ödemiş'te meydana gelen olayda hayatını kaybeden okul müdürü Ayhan Kökmen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.

        Şiddeti nefretle kınadıklarını ve reddettiklerini dile getiren Aybastı, "Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta ve birlikte olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluğun birlikte üstlenilmesi gerektiğine inandığımız için bugün hep beraber aynı alanda buluştuğumuzu özellikle ifade ediyoruz." şeklinde konuştu.

        Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı'nda bir araya gelen eğitimciler basın açıklaması yaptı.Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınadıklarını ifade ederek, "Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir." dedi.

        "EĞİTİMCİLERİ HEDEF ALAN SALDIRILARI KINIYORUZ"

        Bitlis Lisesi'nde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrencileri tarafından öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen'in ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücü de olduğunu belirten Durak, şöyle konuştu:"Sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır'da Milli Eğitim Vakfı Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştır.Düzci, hastanede tedavi altına alınmıştır. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın genelde bütün vatandaşlarımızı hususen de eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı hatıraları hala yüreğimizi dağlarken kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ