Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'deki Bylock soruşturmasında yeni gelişme!

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 14 kişiden 12’si yakalandı. Firari 2 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen 11 farklı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 14 şüphelinin örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre; şüphelilerin İzmir, Bursa, Batman, Kayseri ve Antalya illerinde yaşadıkları belirlendi.

        REKLAM

        EV HANIMI ADINA HAT ALINMIŞ

        Soruşturma kapsamında adlarına olan telefon hatlarında Bylock tespit edilen 5 kişinin kullanıcı olmadıkları da belirlendi. Beş kişiden birinin İzmir’de yaşayan ev hanımı H.T. olduğu öğrenildi.

        Örgütün bu kişiler adına aldığı hatlara Bylock yükleyerek örgüt üyelerine verdiği tahmin ediliyor.

        Polisin 5 ilde yaptığı operasyon sonrasında 12 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklanırken, etkin pişmanlık yasasından faydalanan 4 kişi ile adlarına hat alınan ancak kullanıcı olmadıkları belirtilen 5 kişi serbest bırakıldı. Haklarında gözaltı kararı olan 2 kişinin yakalanması için de operasyon sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ