Kentte özellikle Bayraklı ilçesinde yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gördüğü veya dayanıksız olduğu için yıkılan okul binalarının durumuyla ilgili Vali Köşger başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde toplantı yapıldı.
Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve iş dünyası meslek örgütü liderlerinin de katıldığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir halkının depremden sonra Türkiye'ye örnek olacak bir duruş sergilediğine dikkat çekti.
Depremin yaralarının sarılması sürecinde okul binalarıyla ilgili önemli bir gelişme kat edildiğini aktaran Köşger, depremden önce dayanıksız olduğu için 50 okulun yıkıldığına, bunların yerine yenilerinin yapıldığını ancak depremle birlikte 33 okulun daha yıkımının gerçekleştirildiğine işaret etti.
"Bu 33 okulu İzmirli iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ayağa kaldıracağız." diyen Köşger, "Bugün bir görev paylaşımı yapıldı, inşallah okullar kısa sürede tamamlanmış olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Vali Köşger, depremin ardından merkezi ve yerel idarenin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini, kentte kimsenin aç ve açıkta bırakılmadığını, bu noktada zarar gören esnafın yaralarına merhem olacak tedbirler geliştirmeye çalıştıklarını da dile getirdi.
- Esnafa 5 milyon liralık destek daha sağlandı
Daha önce küçük esnafa 5 milyon liralık kaynak aktarıldığını, TOBB ve yerel inisiyatiflerle 5 milyon liralık daha kaynak oluşturulduğunu aktaran Köşger, desteğin bugünden itibaren depremden hasar görme oranlarına göre dağıtılacağını açıkladı.
Köşger, "İzmir'de güzel bir birliktelik sergileniyor. Bu beraberliği devam ettirdiğimiz sürece İzmir ve ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecektir." ifadelerini kullandı.
Toplantıya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı da katıldı.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.