Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında, Teröristle Mücadele Harekatı (TMH) Kursu'nu bitiren 1037 uzman erbaş, 4 haftalık eğitimin ardından yemin etti.

        Okul komutanı Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin, ettiği yeminle, vatan, cumhuriyet ve ulus için hizmet etmek ve gerektiğinde canını feda etmek için ilk adımı attığını belirtti.

        Vatana güzel evlatlar yetiştiren fedakar ailelere teşekkür eden Aydın, "Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Evlatlarınızın aldıkları eğitimle ülkesine, milletine vatan sevgisiyle hizmet edeceklerine yürekten inanıyoruz. Onları yetiştirdiğiniz için sizleri de kutluyoruz. Onların gelecekteki başarılarına sağlık içinde tanık olmanızı diliyoruz." dedi.

        Aydın, uzman erbaşların da kanunlara, nizama ve mesleğin temel dayanağı olan sadakat ilkesiyle hareket edeceğine ve kutsal manevi değerleri koruyacağına inandığını söyledi.

        Kursiyerler adına konuşma yapan Uzman Erbaş Onur Aksatan, vatan aşkıyla göreve koştuklarını ve mesleklerinin gereğini öğrenmeye başladıklarını ifade etti.

        Jandarma personelinin "çelikten bir yumruk" olduğunu dile getiren Aksatan, "Bu şerefli eğitim ocağında önce vatanı, bayrağı ve Aziz Türk milletini bize emanet ettiniz. Bütün arkadaşlarım adına haykırıyorum, bu emanetler şerefimizdir, namusumuzdur. Bizler Çanakkale, Sakarya, Afrin'e gidenlerin izinden gidiyoruz. Artık görev sırası bizde." dedi.

        - Gösteriler

        Uzman erbaşların ant içtiği törende, tüfekli hareketler ve çeşitli gösteriler yapıldı. Kadın askerlerin yaptığı hareketler ve gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.

        Kule inişinin ardından jandarma marşı okundu ve tören geçişi gerçekleştirildi.

        - Aileleriyle kucaklaştılar

        Törenin ardından uzman erbaşlar yurdun dört bir yanından gelen yakınlarıyla kucaklaşıp hasret giderdi.

        Yakın dövüş gösterisi izleyicilerden büyük alkış alan kadın uzman erbaşlardan Hacer Akkuş ve Fatma Öztürk de asker yakınlarının çocuklarını sevdi.

        Hacer Akkuş, beden eğitimi öğretmenliği mezunu olduklarını ve birçok yakın dövüş sporuna hakim olduklarını ifade etti.

        Hatay'ın İskenderun ilçesinden gelen eşi ve 1 yaşındaki kızı Buğlem Asya'ya sarılan Ergün Sevincek de çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

        Asker kıyafeti giyen Buğlem Asya'yı da bir kahraman olarak yetiştirmek istediğini dile getiren Sevincek, "Kızım artık uzman çavuş kızı. Mutluyuz, vatanımıza, milletimize hizmet edeceğiz. Gururluyuz, kızımı da asker kızı olarak yetiştiriyorum. Burada astsubay kadınlar. İnşallah kızım da onlar gibi asker olur." diye konuştu.

        65 yaşındaki Şerife Yıldırım da uzman erbaş olan torunu için tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

        - Aydın'da bedelli askerler yemin etti

        Öte yandan Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında da temel eğitimlerini tamamlayan bedelli askerlik yükümlüleri için yemin ve terhis töreni düzenlendi.

        Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar'ın katılımıyla düzenlenen törende bin 140 bedelli asker ant içti.

        Törende Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezinden gelen komandolar da gösteri yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler