Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu kampüsündeki 20 dekar arazide yapılan melisa tarımından başarılı sonuçlar elde eden akademisyenler, bu ürünün bölge çiftçisi için önemli bir alternatif olabileceğine dikkat çekti.

        Okul Müdürü ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Betül Avcı, AA muhabirine bir ilaç firması işbirliğiyle sözleşmeli olarak melisa üretimine başladıklarını ifade etti.

        İlçedeki üreticilere model olmasını arzu ettikleri çalışmayla 20 dekar arazide başladıkları üretimde dekar başına 300 kilo kuru bitki verimine ulaştıklarını, sonuçların memnuniyet verici olduğunu aktaran Avcı, şöyle konuştu:

        "Kilogram fiyatlarını da düşünürsek Ödemiş çiftçisi için gerçekten alternatif bir ürün olarak değerlendirilebilir. Bu yıl çok geç dikimler yapmış olmamıza rağmen bu sonuçlara ulaşabildik. Fazla kimyasal ihtiyacı da olmadığından zararlısı ve yabancı ot mücadelesi dışında bizi yoran bir durum olmadı. Bölge çiftçisi zaten gayet bilinçli ve bunu öncü bir hareket olarak düşünülebilir."

        Öte yandan melisa hasadına, bitkinin tarımı ve özellikleri konusunda eğitim alan öğrenciler de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler