Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Menderes ilçesinde bir fabrikada kimyasal maddeden meydana gelen sızıntı nedeniyle hastaneye kaldırılan 1 işçi yaşamını yitirirken, diğer 3 kişinin ise tedavilerine devam edildiği belirtildi. Faciadan kurtulan aşçı, hastane odasında yaşadıklarını anlattı.

        İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir kimya fabrikasında, sızıntı meydana gelmesi nedeniyle 4 işçi gazdan zehirlendi. Olay yerine ambulanslar sevk edilirken, işçiler hemen tedavi altına alındı. İşçilerden 1'i Torbalı'daki özel bir hastaneye, diğer 3 kişi ise Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine giden bazı sağlık çalışanlarının gazdan etkilendiği ve 2 sağlık çalışanının da tedavi altına alındığı belirtildi. Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde tedavi gören aşçı Azer Oruçoğlu, firmaya yemek götürdüğü sırada olayın yaşandığını ve kendisini firmada çalışan bir kadının kurtardığını belirtti.

        Olayı anlattı

        Hastane odasında yaşadıklarını anlatan Azer Oruçoğlu, "İçeride ne çalışması olduğunu bilmiyorum. Ben oraya yemek bırakmaya gitmiştim. İmalathanenin kapısı açıktı. Orada yoğun bir patlama gibi bir şey oldu. Gaz geldi. Sonra içeride insan vardır, kurtaralım diye içeriye girdim. İçeride birinin çırpındığını gördüm. O raf gibi bir yerde yukarı kattaydı. Biz 2 kişiydik. Yangın merdiveni gibi bir yere o çırpınan şahsı kurtarmak için yanımdaki arkadaşla çıkmak isterken önce arkadaş aşağıya düştü, sonra da ben. Sonra bilincimi kaybettim. Bizi bir kadın kurtarmış. Sürükleyerek dışarı çıkarmış. Allah ondan bin kere razı olsun” dedi.

        2 saat hasta kabulü yapılmadı

        Öte yandan AFAD ekipleri de fabrikada incelemede bulunurken, ekipler sızıntının yayılmaması için çevrede önlem aldı. Sağlık çalışanlarının gazdan etkilenmesi nedeniyle acil servis bölümü 2 saat süreyle hasta kabulü yapmadı. Bazı vatandaşlar ise gazdan etkilenmemek için maske taktı. Sızıntı nedeniyle her ihtimale karşı hastanede dezenfekte çalışması yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler