Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de düzenlenen '1. Tedarikçi İşbirliği Geliştirme Zirvesi’nde konuşan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, HAVELSAN’nın özellikle deniz sistemleri ve siber güvenlik konusunda oldukça iddialı olduğunu, Suriye operasyonları sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı olan keskin nişancı simulatörünü yurt dışından satın alamayınca kendilerinin yaptıklarını belirterek, “Kötü ev sahibi, mal sahibi yapar hesabı HAVELSAN olarak yaptık, hem de daha iyisini yaptık. Şu anda kendi keskin nişancı simulatörümüz var” dedi.

        Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sistemi (OSBBS) verilerine göre 13 organize sanayi bölgesiyle ülkemizin sanayi bölgesi yoğunluğu bakımından en önemli üç ilinden biri olan İzmir, '1. Tedarikçi İşbirliği Geliştirme Zirvesi’ne iki gün boyunca ev sahipliği yapacak. Ülkemizin savunma ve bilişim sektörlerinin öncü kuruluşlarından HAVELSAN’ın yurt içi katma değeri artırmak ve yerli özgün ürün tedarikçi ağını genişletmek amacıyla ilk kez düzenlediği zirveye İzmir’in ve bölgenin güçlü şirketlerinin yanı sıra Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği, İzmir Teknopark, İzmir Bilimpark, Ege Üniversitesi Teknopark, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark, Yaşar Üniversitesi Teknopark, Manisa Teknokent, Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent ile İzmir sanayisine ve ticaretine önemli katkı sağlayan yazılım ve donanım üreticisi 100’ün üzerinde KOBİ katılım sağlıyor. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, zirveyi iş ekosistemlerindeki ağlarını İzmir’de geliştirmek istedikleri için gerçekleştirdiklerini belirtirken, HAVELSAN ürünleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler