Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde, şişme botla kaçmaya çalışan 16 sığınmacı yakalanırken, bir araç içinde yakalanan 4 insan taciri zanlısı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek geçtiğimiz Pazartesi günü sabaha karşı Dalyan Mahallesi'ndeki bir koydan şişme botla denize açılarak Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 16 sığınmacıyı yakaladı. KOM ekipleri, çevrede yaptıkları araştırma sırasında şüpheli bir özel aracı da durdurdu. Araçtaki 4 şahsı sorgulayan ekipler, insan taciri oldukları doğrultusunda deliller de bulmaları üzerine A.A., E.G., C.E. ve G.A. adlı şüphelileri gözaltına aldı. 16 sığınmacı, yapılan işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yapılan sorgularının ardından Çeşme Adliyesine sevk edilen 4 insan taciri zanlısı da mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler