Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de Aliağa Belediyesinin görme engelli vatandaşlar için başlattığı sesli ekitap projesi her geçen gün büyüyor.

        ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ serisine ait tüm kitapların seslendirilmesi ve resmi internet sayfası üzerinden okuyucu ile paylaşılmasının amaçlandığı ekitap projesinde bir eser daha kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

        Görme engelli vatandaşlar için yaklaşık bir yıl önce başlatılan projede bugüne kadar çok sayıda eser seslendirildi. Aliağa Belediyesi resmi internet sayfasındaki ebelediye 'yayınlarımız' bölümden okuyucunun hizmetine sunulan eserler, yerel şair Yunus Yeşilöz tarafından seslendirildi.

        Aliağa Belediyesi, bugüne kadar beş eserin seslendirildiği projeye yeni bir eser daha kattı. Aliağa Kent Kitaplığı serisinin 8’inci yayını 247 sayfalık "Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 1720. Yüzyıl" temmuz ayı içerisinde sesli ekitap projesindeki yerini alacağı belirtildi.

        Eser, seyyahlar, seyahatnameler, haritacılık gibi alanlarda Türkiye çapında uzmanlığı ile bilinen araştırmacıyazar İlhan Pınar’ın 1 yıllık çabaları sonunda ortaya çıkmıştı. 17. yüzyıldan başlayarak günümüze kadar Aliağa’yı ziyaret etmiş Türklerin ünlü seyyahı Evliya Çelebi’den; İngiliz, Rus, Fransız, İskoç, Avusturya ve Alman dünyaca ünlü birçok seyyahın Aliağa’ya dair seyahatnamelerini konu alan kitap, Aliağa ve çevresiyle ilgili birçok bilinmeyeni gün ışığına çıkarıyor.

        Okurseverlerin eseri, bilgisayar ortamında olduğu gibi seyahat sırasında; tablet, cep telefonu vb. mobil cihazlardan da rahatlıkla dinleyebileceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler