Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa Belediyesi şubat ayı olağan meclisi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplandı. Meclis salonunda yapılan toplantının gündeminde başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler yer alırken 20 madde meclis üyelerince tek tek oylandı.

        Şubat ayı olağan meclis toplantısı 7 Ocak tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanmasıyla başladı. Ardından başkanlıktan gelen önergelerin oylanmasına geçildi. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında 15 ve 10’uncu maddeler oy birliği ile İmar Komisyonuna, 13’üncü madde ise Çevre Sağlık ve Esnaf Komisyonuna havale edildi. 67 ve 8’inci maddeler Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. 3 4911 ve 12’inci maddeler oy birliği ile kabul edilirken 2’nci madde oy çokluğu ile kabul edildi. Aliağa Belediyesinde en çok memur üyeye sahip olan Türk Yerel Hizmet Sendikası ile toplu iş sözleşmesini imzalamak üzere, belediye başkanına yetki verilmesini içeren 2’nci madde oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye envanterinde kayıtlı olan 2009 model minibüsün Bilecik Yeni Pazar Belediyesine, 1999 model otobüsün Giresun Duroğlu Belediyesine, 2007 model otomobilin ise Yozgat Oluközü Belediyesine hibe edilmesini içeren 67 ve 8’inci maddeler oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Aliağaspor FK’nın maçlarına ev sahipliği yapan Aliağa Şehir Stadının isim değişikliğini içeren 11’inci madde oy birliği ile kabul edildi. Yapılan oylama ile Aliağa Şehir Stadının ismi ‘Aliağa Atatürk Stadyumu’ olarak değiştirildi. Komisyondan gelen raporlarda; 124 ve 5’inci maddeler komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edilirken 3’üncü madde oy çokluğu ile gündemde bırakıldı.

        Gündem dışı önergeler

        Meclis üyelerince verilen gündem dışı önergelerle; Deprem ve Afet Komisyonu ile Kentsel Dönüşüm Komisyonunun kurulmasına karar verildi. Komisyonlarda İsmail Menderes, İsmail Meşe, Mehmet Çelik, Musa Özcan ve Savaş Dağdeviren bir yıl süreyle görev yapacak. Aliağa Belediyesi şubat ayı olağan meclisi bir sonraki meclis oturumunun 3 Mart Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilmesine karar verilmesiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler