Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Davut CAN/İZMİR, (DHA)İZMİR'de, hamileliğinin 37'nci haftasında koronavirüs teşhisiyle hastanede tedaviye alınan Zeynep Gümüş (23) hastalığı yendikten 17 gün sonra kız bebek dünyaya getirdi.  Kızına 'Öykü' ismini veren genç anne, "Hastalığı öğrendiğimde çok korktum. Kendimi mi yoksa savunmasız bebeğimi mi düşüneceğimi bilemedim. Ancak daha sonra hem hastalığı hem de doğumu sağ salim atlatacağıma inandım. Annelik tarifsiz bir duyguymuş" dedi.

        İzmir'de yaşayan Zeynep Gümüş, 37 haftalık hamile olduğu 5 Nisan günü halsizlik, kas ve eklem ağrıları şikayetiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede hem eşi Musa Gümüş'e (27) hem de kendisine koronavirüs testi yapıldı. Gümüş çifti, ertesi gün testlerin pozitif çıktığını öğrendi. Zeynep Gümüş, aynı gün Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nde tedaviye, eşi ise evinde karantinaya alındı.

        Hastanede uygulanan 2 haftalık tedavi ile hastalığı yenen Zeynep Gümüş, iyileştikten 17 gün sonra da doğuma alındı. Zeynep Gümüş, sezaryen ameliyatıyla dünyaya getirdiği kız bebeğe 'Öykü' adını verdi. Koronavirüs testi yapılan Öykü bebeğin sonuçlarının negatif çıktığı ve sağlıklı olduğu belirlendi.

        'KENDİMİ Mİ YOKSA SAVUNMASIZ BEBEĞİMİ Mİ DÜŞÜNECEĞİMİ BİLEMEDİM'

        Belirtilere rağmen koronavirüs hastalığına ihtimal vermediğini söyleyen Zeynep Gümüş, "İlk olarak hamilelikten şüphe ettim. Çünkü artık sonlara doğru yaklaşıyordum. Fena halde halsizlik, bel, kas ve eklem ağrıları vardı. Bacaklarım ve boynum çok ağrıyordu. Yaklaşık 2-3 gün sürdükten sonra hastaneye gitmek zorunda kaldım. Çünkü artık yataktan ağlayarak kalkar olmuştum. Testin ardından ben sonucunda hala pozitif olacağını düşünmüyordum. Ertesi gün evde tek başımayken telefonum çaldı ve pozitif olduğunu öğrendim. Çok şaşırdım, üzüldüm ve ağladım. Kendimi mi yoksa savunmasız bebeğimi mi düşüneceğimi bilemedim. Ancak daha sonra hem hastalığı hem de doğumu sağ salim atlatacağıma inandım. Önce çok korktum, ancak sonradan başaracağım deyip, inandım" dedi.

        'ANNELİK TARİFSİZ BİR DUYGUYMUŞ'

        Hastanedeki tedavi sürecinde her zaman pozitif düşündüğünü belirten Gümüş, "Kendimi üzmedim. Bebeğim yanımda olduğu için kendimi yalnız da hissetmedim. Ailem, arkadaşlarım, bütün çevrem çok desteklediler beni. Doktorlar da çok ilgilendiler" dedi. Gümüş, bebeği kucağına aldığı ilk anın çok başka bir duygu olduğunu belirterek, "İlk defa anne oluyorsun ve böyle bir şey başına geleceğini düşünmüyorsun. Hastalığı sağ salim atlattım, doğumu da atlatacağım dedim ve atlattım. Annelik tarifsiz bir duyguymuş. Bebeğimi kucağıma aldığımda hissettiklerim de tarifsizdi" şeklinde konuştu.

        Bundan sonra da tedbiri elden bırakmayacağını ifade eden genç anne, "Bir bebeğim var ve bunun için çabalayacağım. İsmini 'Öykü' koymamızın iki sebebi var; hem eşimle tanışma hikayemizden hem de bu başımıza gelenlerden ötürü" dedi.

        'DOĞUM SIRASINDA YERİMDE DURAMADIM'

        Baba Musa Gümüş de "Kötü hissetsem bile eşime hiçbir şekilde yansıtmadım. Çok şükür geçti, atlattık ve çocuğumuz geldi. Bebeğime bir şey olacak diye tabii ki endişelendim, ancak eşimin testleri iki kez negatif çıkınca ben de rahatladım. Doğum sırasında yerimde duramadım. Yağmur yağıyordu, ancak ben arabanın içine giremeyip, sürekli hastane bahçesinde yürüyordum. Artık önümüzde güzel günler var" diye konuştu.

        '37 HAFTALIK OLMASI ZORLU BİR SÜRECE SEBEP OLDU'

        Zeynep Gümüş'ün doğumunu gerçekleştiren Op. Dr. Emrah Beyan ise, hastalığın 37 haftalıkken gerçekleşmesinin kendileri için zorlu bir süreç yarattığını belirterek, şunları söyledi:

        "Karşımızda hem bir hasta hem de doğsa bütün organlarıyla tam olacak bir bebek vardı. Hastalığın kendisi de yeni olduğu için bizde soru işaretleri oluştu. Gebeliğin kendisi zaten bağışıklık sisteminin düşmesine sebep olan bir durum. Bir inisiyatif almak zorunda kaldık ve erken doğumu tercih etmedik. İki haftalık bir yatış süreci oldu. Laboratuvar ve görüntüleme tekniklerinde durumunun gerilediğini gördük. Bunun üzerine normal seyrinde gebeliğinin takip etmesini düşündük. En nihayetinde Zeynep 41'inci haftaya kadar geldi ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdi. Hastamızı son gününe kadar sağlıklı bir şekilde getirmeyi başardık."DHA-Genel Türkiye-İzmir Davut CAN

        2020-05-09 11:31:25

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler