Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)TFF 1'inci Lig'de cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Ankara Keçiörengücü maçının hazırlıklarını sürdüren Altay'da yabancı oyuncular konusunda kontenjan sıkıntısı yaşanıyor. Geçen sezonki kadrosunda yer alan Portekizli Marco Paixao, Belaruslu Anton Putsila ve Hollandalı Leandro Kappel'le yola devam eden siyah-beyazlılar, yeni sezonda Fildişi Sahilli Armand Gnanduillet, Faslı Adrien Regattin, Boşnak Jasmin Scuk ve Edin Cocalic, Senegalli Khaly Thiam, Brezilyalı William De Amorim ve Sırp Jovan Blagojevic'le anlaşarak toplam 10 yabancı oyuncuyla kadrosunu donattı.

        Statü gereği müsabakalarda sahada 5, yedek kulübesinde 1 olmak üzere toplam 6 yabancı oynatabilen Altay'da teknik direktör Yücel İldiz, "Elimizde fazla yabancı var. Aynı anda 5 yabancı oynatabiliyoruz. Diğerleri iyi durumda olsa bile kadroya alamıyorsun" diye konuştu. Deneyimli teknik adam son olarak iç sahada 6-0 kazandıkları Eskişehirspor maçında Kappel, Paixao, Thiam ve Scuk'a ilk 11'de şans verip, Regattin ve Gnanduillet'i sonradan oyuna aldı. Yücel İldiz, Cocalic, Putsila, Amorim ve Blagojevic'i ise kadroya dahil etmedi. Kurların yükseldiği dönemde dövizle yıllık ücret alan eldeki yabancıların 5'ini sahada oynatamayan Altay'da sözleşmesi feshedilemeyen geçen sezonki yabancılardan Yunan orta saha Tatos ise ülkesinden Xanthi ile anlaştı.DHA-Spor Türkiye-İzmir Mustafa KÖPRÜLÜ

        2020-09-30 13:11:18

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler