Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Covid19 ile mücadele döneminde sosyal mesafe çağrılarına uyan milyonlarca insanın alışveriş tercihi de eticaret siteleri oldu. Bu kapsamda üyelerini bilgilendirmek amacıyla EGİAD'ın başlattığı eticaret seminerleri sürüyor.

        Korona virüsten korunmak için alınan önlemler kapsamında çoğu kişi temassız alışveriş yapmaya olanak tanıyan eticaret sitelerine yöneldi. Bu dönemde eticarete başlamak isteyen KOBİ sayısı yüzde 50 artış gösterirken, eticaret sitelerinin satışları ise yüzde 200 arttı. Bu kapsamda üyelerinin zarar görmemesi amacıyla bir dizi seminer başlatan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), eticaret seminerlerinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

        Tanınmış bir eticaret şirketinin yetkilerinin katıldığı etkinlik, EGİAD Başkanı Mustafa Aslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Tüzel kişilere dayalı sanal alışveriş platformu hakkında bilgi veren Aslan, eticaretin pandemi döneminde çıkış noktası olabileceğinin de altını çizdi. Aslan, “Günümüzde teknoloji ve internet dünyasındaki devrim ile pandemi koşullarıyla temassız alışverişe yönlenmemiz eticareti gittikçe geliştirdi. Eticaret yapmak hem büyük firmalar için hem de orta ölçekli firmalar için büyük önem taşımaya başladı. Türkiye’de öncelikle kapatılan spor salonları, berberler, kafe ve eğlence mekanlarının yanı sıra pastane, fırın gibi dükkanlar için de hizmet sınırlamaları getirildi. Getirilen bu uygulamalarla küçük işletmeler olumsuz etkilenmeye başlasa da eticaret hizmeti veren işletmelerin yoğunluğunun arttığını söylemek mümkün. Kısacası bu noktada korona virüs salgınının, eticaret yapan firmalar için, hizmetlerini doğru bir şekilde yönettikleri takdirde gelirlerini arttırmaya yönelik bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu süreçte evlerinde kalan insanların büyük bölümü ailelerini ve kendilerini korona virüs tehlikesinden korumak için market ihtiyaçları da dahil olmak üzere kıyafet, mobilya, kozmetik gibi alışverişlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Eticaretin yükselişiyle beraber eticaret hizmeti veren firmalar da yükselişini sürdürüyor. Pandemi sürecinde önemini tekrar gösteren eticaret ile beraber bu yönde hizmet veren firmaların gelirlerinde de büyük artışlar gözlenecektir” dedi.

        Konuk eticaret firmasının İş Ortakları Eğitim Müdürü Aykut Baskın, “Açık pazar ekosistemimize dahil ettiğimiz Kobilerimizi geleceğe hazırlamak, iş ortaklarımıza dijitalleşme yolculuklarında rehberlik etmek amacıyla online eğitimlerimize devam ediyoruz. Geçen yıl 32 şehirde 61 eticaret eğitiminde 8 bin 500, online eğitimlerde ise 3 bin 500’e yakın iş ortağımıza eğitim düzenlemiştik. Bu yıl ise pandemi nedeniyle online eğitimlerimizin sayısını artırdık. 2020 yılı boyunca hafta içi her gün online eğitim toplantıları düzenledik. Bu kapsamda 344 online eğitim gerçekleştirdik ve tüm eğitimlerimize toplamda 41 bin 311 iş ortağımız katıldı. Bu dönem, iş ortaklarımızın eticarette daha güçlü yer alabilmeleri için online eğitim içeriklerimizi ve kapsamımızı da geliştirdiğimiz bir dönem oldu” diye konuştu.

        Eticaretin gelişimi hakkında da bilgi veren Baskın, Türkiye’de her yıl yüzde 30 oranında büyüyen eticaretin, 2020 yılındaki büyüme oranının ise yüzde 65 olduğuna dikkat çekti. Baskın, 200 binin üzerinde iş ortağı, 17 milyon üzerinde üye sayısı, 20 milyon üzerinde aktif ürün sayısı ile eticaret sitelerinin aylık tekil ziyaretçi sayısının 33.9 milyon olduğunu vurguladı.

        EGİAD üyeleriyle eticaretin, dünya ve Türkiye’deki gelişimini paylaşan firmanın Ege Bölge Satış Müdürü Burak Boran da “Ege Bölge Ofisi olarak iş ortaklarımıza ücretsiz mağaza açılışı, ücretsiz ürün fotoğrafı çekimi, platformun kullanımı, satış artırma yolları, sipariş süreç yönetimi, mevzuatlar, reklam uygulamaları, tüketici hakları, kişisel verileri koruma kanunu, platforma ürün yükleme, sipariş yönetimi, entegrasyon, muhasebe, lojistik ve akıllı ürünler desteklerimizin yanı sıra Kobilerin iş yükünü azaltmaya yönelik olarak geliştirilen eticaret çözümlerimizi sunuyoruz. İzmir’de yer alan ofisimizde yüzyüze ve online kanallar üzerinden destek vermeye gayret gösteriyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler