Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)-İZMİR'de evindeki çekyatta battaniyeye sarılı cesedi bulunan Gülümser Bulut (66) cinayeti davasında mütaalasını açıklayan savcı, tutuklu yeğen Yunus Kahraman'ın (39) 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Kahraman ise "Teyzemin ne zaman ve ne şekilde öldürüldüğünü bilmek istiyorum. Ben evden çıktıktan sonra onu canlı  görenler var. Tahminler üzerine yazılan mütalaayı kabul etmiyorum" dedi.

        Konak ilçesi Altıntaş Mahallesi 352 Sokak'taki evinde kızı Hatice Ayhan ile yaşayan Gülümser Bulut, 20 Ağustos 2018 tarihinde kayboldu. Hatice Ayhan, teyzesiyle birlikte hastaneleri aradı. Daha sonra teyzesiyle geldiği evde açtığı çekyatta annesi Gülümser Bulut'un battaniyeye sarılı cesedini buldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği eklipleri tarafından gözaltına alınan Hatice Ayhan, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Görgü tanıklarının evden çıkarken gördüklerini söyledikleri Bulut'un yeğeni Yunus Kahraman ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İzmir'de, 20 yıl önce Nilgün Kırlı'yı (33) boğarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıl önce cezaevinden salıverilen Yunus Kahraman ile Hatice Ayhan hakkında dava açıldı. Dava sürerken Hatice Ayhan tahliye edildi. Kahraman ise, Özlem Akusta'nın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Akusta'nın görüştüğü son kişinin Kahraman olduğu belirlendi.

        Yapılan araştırmada Kahraman'ın Akusta ile Fahrettin Altay Meydanı'nda buluştukları, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve HTS kayıtlarından ikilinin Karaburun'a gittikleri ortaya çıktı. Ayrıca kayıp olan Akusta'nın kredi kartından para çekildiği bilgisi üzerine ekipler, ATM'nin güvenlik kameralarını inceledi. Para çeken kişinin yüzü görünmezken, bu kişinin Kahraman'ın aynı el ve parmak yapısına sahip olduğu tespit edildi. Tüm bu gelişmeler üzerine Akusta dosyası, Gülümser Bulut dosyasıyla birleştirildi.

        MÜTALAA VERİLDİ

        Birleştirme kararının ardından bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tutuklu sanık Yunus Kahraman ile tutuksuz sanık Hatice Ayhan'ın yargılanmasına devam edildi.

        Duruşmaya, tutuklu sanık Kahraman SEGBİS ile katılırken, Hatice Ayhan ve taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Yunus Kahraman'ın ilk ifadesinde eve gitmediğini bildirmesine rağmen kamera kayıtlarından gittiğinin tespit edilmesi üzerine, halıları temizlemek için eve gittiğini söylediğini anlattı. Kahraman'ın, sadece bir sırt çantası olduğunun bölgedeki kameralar tarafından kaydedildiğini belirten savcı, sanığın evde 3 saat kalmasını ve poşetle dışarıya çıkmasını açıklayamadığına ifade etti. Kahraman'ın Bulut'u değerli eşyalarını almak için öldürdükten sonra 3 saat içeride kalmasına rağmen evin hiçbir yerinde parmak izi veya DNA'sının bulunmamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyleyen Savcı, bu sürede delilleri ortadan kaldırmış olduğu gerekçesiyle 'kasten öldürme' suçundan ceza verilmesini talep etti. 

        Savcı, Kahraman'ın kayıp olan Özlem Akusta'nın kredi kartını alarak para çekmesini de açıklayamadığı belirterek, 'banka veya kredi kartının kötüye kullanılması' suçundan da ceza verilmesini istedi.

        AYHAN'IN BERAATİ TALEP EDİLDİ

        Savcı, tutuksuz sanık Hatice Ayhan'ın ise suçu işlediğine dair delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat ettirilmesini talep etti. Mütalaanın ardından söz alan sanık Kahraman, "Teyzem Gülümser Bulut'un nasıl, ne zaman ve ne şekilde öğrendiğini bilmek istiyorum. Ben evden çıktıktan sonra onu canlı olarak görenler var. Tahminler üzerine yazılan mütalaayı kabul etmiyorum" dedi.

        Taraf avukatlarının, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşma  ertelendi.DHA-Güvenlik Türkiye-İzmir Tolga TAHÇI

        2021-01-14 17:16:51

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler