Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fırat AKAY/İZMİR (DHA)İZMİR'de, kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla aylar sonra hafta sonu kısıtlamasının olmadığı ilk cumartesi gününde, polis ekipleri kafe, restoran ve işletmeleri denetledi. Denetimlerde, 15 iş yerine idari işlem yapıldı.

        Koronavirüsle mücadele kapsamında, kontrollü normalleşme dönemine geçilmesi sonrası hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi gününde, denetimler artırıldı. Bu kapsamda, Konak'ta kordon boyundaki mekanlarda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü´ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ve Motosikletli Yunus Timleri ekipleri, denetim yaptı. Denetimlerde HES kodları kontrol edilen vatandaşlara maske ve sosyal mesafeye uymaları hatırlatıldı ayrıca işletmelerin yüzde 50 kapasiteye uyup, uymadıkları da kontrol edildi. Ekiplerce denetlenen 108 iş yerinden 15'ine kurallara uymadığı gerekçesiyle idari işlem yapıldı.

        Güzel havayı fırsat bilip sahildeki yeşil alanlarda oturan vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları ve maske takmadıkları görüldü.

         DHA-Genel Türkiye-İzmir / Merkez FIRAT AKAY

        2021-03-06 20:59:52

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler