Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fırat AKAY/KARABURUN (İzmir), (DHA)İZMİR'in Karaburun ilçesinde, bazı internet sitelerinde yer alan habere göre, konteynerde kalan Müşerref Yardaş'ın (93) elektriğinin kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten AK Parti Karaburun İlçe Başkan'ı Adem Avcı, yaşlı kadını ziyaret etti. Avcı, "Bu asılsız haberden dolayı hem Müşerref teyzemiz mağdur olmuştur hem de kamuoyu yanıltılmıştır" dedi.

        Merkez üssü Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde evi hasar gördüğü için Yaylaköy'de konteynerde kalan Müşerref Yardaş'ın; bazı internet sitelerinde yer alan habere göre elektriğinin kesildiği iddiası İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı. Olayın ardından AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı ve beraberindeki heyet Müşerref Yardaş'ı ziyaret etti. Hem yetkili kurumlarla hem de Müşerref Yardaş ile konuştuklarında elektriğin hiçbir zaman kesilmediğini belirten Avcı, `´Söz konusu haber çıkınca inanmadıklarını ve yetkili kurumdan bilgi alarak olayın gerçek olmadığını anladık. Hemen Müşerref teyzemizin yanına geldik. Teyzemizin kendi ağzından da elektriğin kesilmediğini öğrendik. Yapılan haberde çekilen fotoğraf ile ilgili de Müşerref teyze bize, `Tanımadığım biri beni konteynerin önüne getirdi, fotoğrafımı çekti ve bir şey söylemeden gitti´ dedi. Teyzemizin bir şikayeti olmadığı gibi devletin kendisine verdiği hizmetten dolayı da duacıdır" dedi. 

        Avcı İzmir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı İZSU´nun depremzede Müşerref Yardaş´ı mağdur ettiğini iddia ederek bu mağduriyeti yeni öğrendiklerini söyledi. Avcı "Müşerref teyzemize konteyner 2 ay önce geliyor ve su bağlanması için İZSU´ya başvuruyorlar. İZSU 130 lira olan abone parsını vermeden suyun bağlanmayacağını söylüyor. Depremzede olmalarını belirtmelerine rağmen, bir ay boyunca su konteynera bağlanmıyor. Bir ay sonunda ise köy muhtarı İsa Arıcı, İZSU´ya abone parası olan 130 lirayı yatırıyor ve su sonunda bağlanıyor. Elektrik kesildi yalan haberi çıkınca Büyükşehir ekibi Müşerref teyzemizin yanına geliyor. Daha sonra da ödenecek olan bir aylık su faturasını da alıp gidiyorlar.  Büyükşehir Belediyesi´nin neden bugün Müşerref teyzeye ziyaret ettiği de böylece ortaya çıkmıştır. Kendi yaptıkları kabahatlerini örtmeye çalışmışlardır. Sayın Büyükşehir Belediyesi bir yalan habere kapılıp, `Annemizin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz´ demişti ama kendi idaresindeki İZSU´nun depremzede yaşlı teyzemize, bir ay boyunca para ödemediği gerekçesi ile su bağlanmadığından bi haber. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bir haberden Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı da ortaya çıkmıştır. Takdiri, Karaburunlu ve İzmirli hemşehrilerimize bırakıyorum. Konteyner kentin haricinde bir tane Bozköy'e, bir tane de Müşerref teyzemiz için Yaylaköy'e konteyner, Kaymakamlık aracılığıyla devletimiz temin etti. Burada kalanlarda, yaşlı oldukları için uzak olan Kösedere Köyü'ne gitmemesi ve talepleri doğrultusunda, devletimizin vatandaşın ayağına götürdüğü hizmettir" diye konuştu.

        Avcı, Müşerref Yardaş'ın kızı Ümran Şenbahar'ın kendilerine annesinin mutlu olduğunu, konteyneri çok sevdiğini ve orda kalmak istediğini söylediğini belirtti.  Avcı "Çarptırılarak yapılan bir haber sonucu hem Müşerref teyzemizi üzmüşlerdir hem de olmayan bir olayı oldu gibi göstererek kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlarıdır. Bu yapılanı doğru bulmuyoruz´´ dedi.DHA-Genel Türkiye-İzmir / Merkez Fırat AKAY

        2021-04-10 22:08:11

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler