Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Davut CAN/İZMİR, (DHA)- İZMİR'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde izinsiz gösteri düzenlemek isteyen iki ayrı gruba müdahale eden polis, 10 kişiyi gözaltına aldı.

        Konak Meydanı ile Kıbrıs Şehitleri'nde bugün saat 11.00 sıralarında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla iki farklı grup, gösteri düzenlemek istedi. Polis ekipleri, yaptıkları eylemlerin izinsiz olduğunu belirterek göstericilerden dağılmalarını istedi. Eylemciler, uyarılara aldırış etmeyince, polis ekipleri müdahale etti. Kıbrıs Şehitleri'ndeki etkinlikte 'Umut Sendikası' üyesi olduğu belirtilen 7 kişi, Konak Meydanı'nda ise Kaldıraç grubu üyesi 3 kişi gözaltına alındı.

        Bu kişiler hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefetten işlem uygulandı, `sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek' suçundan da 3 bin 150´şer TL ceza kesildi.DHA-Genel Türkiye-İzmir Davut CAN

        2021-05-01 13:54:06

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler