Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balçova Belediyesi, hem Ramazan ayı hem de tam kapanmanın aynı döneme denk gelmesiyle zor durumda kalan vatandaşlara destek oldu. Bir ay içinde 8 bin erzak paketi dağıtılırken, esnafa 500 TL maddi destek verildi.

        Korona virüsü salgını nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte, Ramazan ayının ve tam kapanmanın aynı günlere denk gelmesi Balçova Belediyesini harekete geçirdi. Bu kapsamda sosyal yardım bütçesini artıran Balçova Belediyesi, hayırseverlerin de desteği ile binlerce kişiye destek oldu. Yapılan yardımlar kapsamında 8 bin erzak paketi dağıtan belediye, iş yerini 17 gün boyunca kapatan yaklaşık bin esnafa da 500 TL maddi yardım desteğinde bulundu. Yeni doğan bebeklere mama desteğinin yapıldığı Balçova’da, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle mamalar evlere gönderildi. Bayramlık kampanyası ile onlarca çocuğa da kıyafet alındı.

        Destekleri büyük bir titizlik içinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "Vatandaşlarımız inanılmaz zor bir dönemden geçiyor. Bu kadar kötü bir dönem yaşandığını anımsamıyorum. Evine ekmek, çocuğuna mama alamaz durumda olan vatandaşlarımız var. Ramazan ayının tam kapanmaya denk gelmesi bu geçim sıkıntısını daha çok artırdı. Biz bu nedenle tüm ağırlığımızı sosyal yardımlara verdik. Hayırseverlerimizin de yardımıyla kimseyi aç ve açıkta bırakmadık. Bunun yanında virüs kaptığı için evine kapanan ve 65 yaş üstünde kimsesi olmayan yaklaşık 600 vatandaşımıza da her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler