Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TFF 1. Lig’de Playoff finaline yükselen Altay ve Altınordu’nun iç saha maçlarını oynadığı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, İzmir takımlarına uğurlu geliyor. Daha önce bu stadyumda oynayan Göztepe de Playoff finaline kalarak Süper Lig’e yükselmişti. Söz konusu stadyumda iç saha maçlarını oynayan bir takım, ikinci kez Süper Lig’e çıkacak.

        Bornova’nın Doğanlar semtinde bulunan ve 2016 yılında yapımı tamamlanan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, İzmir takımlarına uğurlu geliyor. 9 bin 138 kişi kapasiteye sahip olan stadyumun resmi açılışı Göztepe Elazığspor maçıyla yapılmıştı. Bu tarihten sonra stadyum, Altınordu ve Göztepe’nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapmıştı. Göztepe, bu stadyumda oynadığı iç saha maçlarından sonra 20172018 sezonunda Playoff finaline kalmış ve Antalya’da oynanan final maçında Eskişehirspor’u eleyerek Süper Lig’e yükselmişti.

        İkinci şampiyonunu çıkarıyor

        Göztepe’nin Süper Lig’e yükselmesinin ardından 20192020 sezonunun ortasında Altay, Bornova Belediyesi’yle anlaşma yaparak iç saha maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynamaya başlamıştı. Böylelikle stadyum, iki TFF 1. Lig takımı olan Altay ve Altınordu’ya ev sahipliği yapmaya başlamıştı. İzmir’in iki köklü takımı da bu sezon içerisinde özellikle iç saha maçlarında başarılı sonuçlar alarak isimlerini Playoff’a yazdırdı. Playoff yarı finali ilk maçlarında Altay, İstanbulspor’u bu stadyumda 32 ile geçerken, Altınordu da Samsunspor’u 10 mağlup etmişti. Deplasmana avantajlı giden İzmir takımları, rakiplerine yenilmeyerek TFF 1. Lig Playoff finaline kaldı.

        Bu sonuçlarla Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynayan iki takımdan birisinin Süper Lig’e yükseleceği kesinleşmiş oldu. Bu stadyumda Göztepe’nin ardından iç saha maçlarını oynayan ikinci bir takım Süper Lig’e çıkmış olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler