Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) - ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka altyapısında yetişen 2 pivot geçen sezon yıldızlaşıp transferin gözdesi oldu. Yeşil-kırmızılıların altyapısında yetişen Sertaç Şanlı, Anadolu Efes'teki performansıyla İspanyol devi Barcelona'nın yolunu tutarken, Kaf-Kaf'ta bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Egemen Güven, A Milli Takım seviyesine yükseldi. Pınar Karşıyaka altyapısına 2006 yılında 15 yaşındayken transfer olup 3 sene sonra 18 yaşında ayrılan Sertaç, Galatasaray, Gaziantep Basketbol, Uşak Sportif, Trabzonspor ve Beşiktaş'ta forma giydikten sonra 3 yıldır Anadolu Efes'te yıldızlaştı. 

        A Milli Takım'ın da önemli isimlerinden olan 29 yaşındaki basketbolcu, Anadolu Efes'te Euroleague ve Süper Lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra yıllık 2 milyon Euro ücretle Barcelona'ya transfer oldu. U16 ve U18 Milli Takımı'yla 3 Avrupa şampiyonluğu yaşarken, 2014 FIBA U18 Avrupa Şampiyonası'nda en değerli oyuncu seçilen Egemen Güven, Karşıyaka'dan NBA'e transfer olması beklenirken yedek kaldı. Kaf-Kaf'ta A takımda 5 yıl beklenen patlamayı yapamayan Egemen, sözleşmesi bitip yuvadan uçtuktan sonra 2019-2020 sezonunda Türk Telekom, geçen sezon da Afyon Belediyespor'da parladı. Geçen sezon ligde 11 sayı, 6.6 ribaund ortalamaları tutturan Egemen, A Milli Takım'a seçilip transferde ise Bursaspor'a imza attı.DHA-Spor Türkiye-İzmir Ergin KARATAŞ

        2021-06-12 10:57:16

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler