Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Konak ilçesinde belediyenin altyapı çalışması sırasında Osmanlı dönemine ait olduğu düşünülen 300 yıllık bedesten kalıntısı ortaya çıktı. 1922 yılında meydana gelen İzmir yangınının izlerini de taşıyan bedesten kalıntısının bulunması nedeniyle altyapı çalışmalarına ara verildi.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Halit Ziya Bulvarı'nda gerçekleştirilen altyapı çalışmaları, Osmanlı dönemine ait olduğu düşünülen bedesten kalıntısının bulunması sebebiyle durduruldu. Ekipler tarafından yaklaşık bir buçuk aydır devam eden çalışmalar esnasında tarihi kalıntıya rastlanınca, çalışmalar durdurularak durum İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğüne bildirildi.

        Bugüne kadar izine rastlanılmamıştı

        Toprağın yaklaşık 2,5 metre altında ortaya çıkan tarihi kalıntının, tarihi kaynaklardan bilinen ancak bugüne kadar izine rastlanmayan Çakı Bedesteni'ne ait olduğu düşünülürken, kalıntıların da bedestenin koridoruna ait olduğu tespit edildi. 17'nci yüzyıldan kalma olduğu düşünülen yapının 1922 yılındaki İzmir yangınının izlerini taşıdığı da bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler