Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZSU Genel Müdürlüğü, klorlama ünitesindeki kısmi bir teknik arıza nedeniyle dün İzmir’in bazı ilçelerinde şebeke suyunda kokuya neden olan değişimin insan sağlığını etkileyecek bir durum oluşturmadığını açıkladı. Açıklamada, sudan kaynaklanan herhangi bir rahatsızlığa ilişkin sağlık kuruluşlarından gelen bir bildirim olmadığı da belirtildi.

        İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde musluklardan akan yoğun kokulu şebeke suyu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar akan sudaki kokunun kanalizasyon kokusuna benzediğini söylerken, bazıları da yıkanan çamaşırlarının üzerine yoğun kokunun sindiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü suyun tat ve kokusunu etkileyen kısa süreli bir arıza yaşandığını ancak sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığını açıkladı ancak vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yazarak açıklamayı tatmin edici bulmadıklarını belirtti. Öte yandan dün akşam saatlerinde şebeke suyunu kullanan vatandaşlar soluğu hastanelerde aldı. İshal, kusma, ateş şikayetleri ile Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvuran 30 civarında kişi olduğu, dört çocuğun yatarak tedavi edilmesinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

        İZSU Genel Müdürlüğü içme suyu arıtma tesisinde yaşanan ve şebeke suyunda koku oluşumuna neden olan arızaya ilişkin bir açıklama yaptı. Dün sorunun yaşandığı andan itibaren alınan numunelerin analiz edildiği ve insan sağlığına zarar verecek bir durum olmadığının bilimsel verilerle kanıtlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “20 Haziran Pazar günü 02.00 ile 05.00 saatleri arasında Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısmi bir teknik arıza meydana gelmiş, bu sırada suyun tat ve dokusunu etkileyen ancak sağlık yönünden zarar içermeyen bir durum oluşmuştur. Gaziemir, Karabağlar ve Buca’nın bir kısmını etkileyen sorun saat 05.00 itibariyle kaynağından çözülmüştür. Bu saatten sonra şebekeye koku ve tat yönünden sorun içermeyen su verilmeye başlanmıştır. 3 saatlik sürede şebekeye giren su ise gereken önlemler alınarak tahliye edilmiştir. Sorunun yaşandığı saatler içinde çeşitli noktalardan su numuneleri alınmış, kurumumuzun akredite laboratuvarlarında testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Söz konusu test sonuçlarının bulunduğu tablo ekte yer almaktadır. Bununla birlikte İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde hastaneye başvuran vatandaşlarımızda su kullanımı sebebiyle toksik veya enfeksiyon tanısı taşıyan herhangi bir vaka tespitinin bildirilmediği öğrenilmiştir. Böyle bir olumsuzluğun tekrarlanmaması adına gerekli idari ve teknik önlemler kurumumuzca alınmıştır. İZSU Genel Müdürlüğü kentimize 24 saat içilebilir ve sağlıklı su vermeye devam etmektedir.”

        İZSU Genel Müdürlüğü son analiz raporunu da açıkladı

        İZSU Genel Müdürlüğü, dün yaşanan kısa süreli teknik arıza nedeniyle içme suyunda görülen koku sorununun insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmadığına ilişkin “mikrobiyolojik analiz” sonuçlarını da yayınladı.

        Koku probleminin oluştuğu 20 Haziran Pazar günü 12.3018.00 saatleri arasında Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinden alınan numunelere ait analiz sonuçlarına göre “E.coli”, “Koliform Bakteri”, “C.perfringens” değerlerinin sıfır olarak ölçüldüğü, bu değerler çerçevesinde şebeke suyunun tüketimine bağlı bir rahatsızlık yaşanmasının söz konusu olmadığı bir kez daha vurgulandı.

        İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyundan kaynaklanan herhangi bir rahatsızlığa ilişkin sağlık kuruluşlarından gelen bir bildirim olmadığını da hatırlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler