Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Katmerciler firması, zırhlı muharebe aracı Hızır ve türevlerinden oluşan kapsamlı paket için Kenya Savunma Bakanlığıyla 91,4 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Şirketin tek kalemdeki en yüksek ihracatı olacak anlaşma kapsamındaki araçların teslimatı 2022 yılında başlayacak ve 2023 yılında tamamlanacak.

        Katmerciler, zırhlı savunma aracı ihracatı konusunda büyük çaplı yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Kenya’nın askeri ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği zırhlı araç alım ihalesinde en uygun teklifin sahibi olan firma, Kenya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. 118 araçlık Hızır ve türevleri ile yedek parça ve bakımlarından oluşan paket anlaşmanın toplam tutarı 91 milyon 415 bin 182 dolar. Araçların teslimatına 2022 yılında başlanacak ve 2023 yılında tamamlanacak. Anlaşma, firmanın tek kalemdeki en yüksek ihracat anlaşması olma özelliği taşıyor.

        Türkiye’de segmentinin en güçlüsü olan 4x4 taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı Hızır, Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında etkin olarak kullanılmasının yanı sıra, mayına ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, kentsel ve kırsal alanlarda farklı iklim ve arazi koşullarında operasyon yeteneğine de sahip. NATO standartlarında geliştirilen Hızır için firma, bu yılın başlarında bir başka Afrika ülkesi ile yaklaşık 40 milyon euroluk savunma araçları ihracatının duyurusunu yapmıştı.

        "Türkiye savunma sanayisinin uluslararası arenada itibarı yükseliyor"

        Firmanın İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, savunma aracı ihracatına yönelik çabaların uzun soluklu olduğunu, Kenya başarısının da iki yıllık bir çabanın ürünü olduğunu belirtti. Kenya’daki sonucun sadece firma için değil Türkiye savunma sanayiinin uluslararası itibarı açısından da önemli olduğunu vurgulayan Katmerci, “Amacımız ülkemiz ihracatına katkı sağlarken, şirket olarak ihracat başarılarımızın da desteğiyle istikrarlı, sürdürülebilir, sağlıklı ve karlı büyüme yolunda güvenle ilerlemek” dedi.

        “Önümüzdeki yıllarda daha fazla ihracat, daha fazla gelir hedefliyoruz”

        Arka arkaya gelen ihracat başarılarının kendileri için moral kaynağı olduğunu söyleyen Furkan Katmerci, “Hem şirketimiz hem ülkemiz için gurur duyuyoruz. 2020 yılında 273 milyon liralık ihracat gerçekleştirdik. Toplam gelirlerimiz içinde ihracat gelirlerimizin payı yüzde 78’e ulaştı. Önümüzdeki yıllarda daha fazla ihracat daha fazla gelir hedefliyoruz. Savunma sanayii alanında yeni ihracatlar için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu tür güzel haberleri daha sıklıkla duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

        “Daha fazla kaynak ve zaman ayıracağız"

        Katmerci, son olarak savunma sektörünün stratejik bakış, sabır ve uzun soluklu çaba gerektiren bir alan olduğunu ve ürünleri kendi ArGe merkezlerinde kendi mühendisleriyle kendilerinin geliştirdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Dijital dönüşüm, ArGe projeleri ve yeni araçların tasarımı, organizasyon yapısının güçlendirilmesi gibi konulara daha fazla kaynak ve zaman ayıracağız. Sağlıklı, istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme trendi oluşturmak ve bu büyüme trendini karlı hale dönüştürmek en öncelikli hedeflerimiz arasında. Sermaye piyasalarının kullanımı son yıllarda iyice arttı. Katmerciler olarak bu piyasaları kullanmaya devam edeceğiz. Bu şekilde orta ve uzun vadede finansal pozisyonumuzu güçlendirip daha sağlıklı büyümenin önünü açacağız.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler