Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in turistik ilçesi Foça’da, belediyenin işlettiği sosyal tesis ruhsatsız olduğu için Foça Kaymakamlığı yetkililerince inceleme sonrası kapatıldı.

        Foça Belediyesinin işlettiği, Yeni Foça'da bulunan Reha Midilli Sosyal Tesislerinin ruhsatsız olduğu iddiaları ve bir vatandaşın durumu fark ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvuru yapması üzerine durum, yetkililer tarafından incelemeye alındı. Tesis içerisinde, fast food tarzı yiyeceklerin bulunulduğu ve vatandaşlara fişfatura kesilmediği öne sürülmüştü. Yine TAPDK olarak bilinen içki ruhsatı olmadığı halde tesislerde alkol satışının da yapıldığı iddia edilmişti.

        Vatandaşlar, "Günlük yada aylık olarak toplanan kayıt dışı hasılatın fişfatura kesilmediği için nasıl hesaplandığını, kayıt dışı yapılan alım ve satımların vergilerinin devlete nasıl ödendiğini öğrenmek istiyoruz" diyerek tepki göstermişti.

        "Eksikliklerimiz varmış onları tamamlayacağız"

        Yaşanan bu gelişmelerin ardından Foça Kaymakamlığı görevlileri sosyal tesiste incelemeler yaptı. Ruhsatsız tesis, daha sonrada kapatıldı.

        Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Eksikliklerimiz varmış onları tamamlayacağız. Ondan sonra tekrar açacağız" dedi. Başkan Gürbüz, eksikliklerle alakalı soru üzerine, "Şirket ile alakalı geçişler ile alakalı. Ruhsatı yanlış şekilde işlemişler onu toparlıyoruz şimdi. Biriki haftaya açacağız" diye aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler