Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema İzmir ve Mersin ev sahibi

        Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisi, İzmir ve Mersin'de gerçekleştirilecek. Festival seçkisi ilk olarak 18 - 19 Mayıs tarihlerinde İzmir'de Atölye Deneme Ekolojik Filmler Festivali'nde izleyicileriyle buluşacak. Atölye Deneme Sanat Ekoloji Çalışmaları Derneği ve İzmir Fransızca Öğretmenler Derneği (Apfiz) tarafından organize edilen Ekolojik Filmler Festivali, İzmir Sanat Oditoryum Salonu'nda gerçekleşecek.

        Ardından 25 - 26 Mayıs tarihlerinde Çukurova İnsan Tohum Toprak Atölyeleri (Çitta) tarafından düzenlenen Çitta Ekolojik Film Festivali, Mersin Yenişehir Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği'nin desteğiyle SYFF2018 seçkisinden filmlerin ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacağı etkinlikler önümüzdeki aylarda devam edecek.

        21 Ülkeden güçlü bir Seçki

        Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinde Türkiye'nin dahil olduğu 21 ülkeden 27 kısa ve uzun metrajlı film yer alıyor. Filmler sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları ve biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, sosyal ve ekolojik sorunlarda işbirliğinin önemi, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede tema ve yaklaşımlar içeriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ