Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Ajans Haberleri İznik Gölü'ndeki bazilikanın ziyarete açılması planlanıyor

        İznik Belediyesinden yapılan açıklama göre, bazilikada devam eden çalışmalarla ilgili İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, İznik Müze Müdürü Arkeolog Ahmet Türkmenoğlu, Prof. Dr. Murat Taş, İznik Kazı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ile ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

        Toplantıda, İznik Gölü'ndeki bazilikanın Göbeklitepe'de uygulanan modele benzer bir yaklaşımla tarihe ve doğaya zarar vermeyecek bir yüzer iskele ve destekleyici tanıtım mekanlarıyla ziyarete açılabileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

        Ayrıca, farklı kurumların yetki alanı içinde kalması nedeniyle proje oluşturma ve ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınması için gerçekleştirilecek sürecin Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılmasına karar verildi.

        Surları, kapıları, müzeleri ve tarihi mekanlarıyla çok önemli bir bölge olan İznik'te, bazilikanın ziyarete açılmasının tüm dünyanın ilgisini çekeceği ve turizm açısından da Türkiye'nin çok önemli bir çekim merkezine dönüşebileceği öngörülüyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ