Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Jeff Bezos'tan Larry Page'e ünlülerin kıyamet sığınakları ortaya çıktı! İçerisinde yok yok, görenler gözlerine inanamadı!
        1

        Salgın hastalıklar, kıtlık, küresel ısınma gibi dünyanın son yıllarda karşı karşıya kaldığı felaketler normal insanları korkutmasada milyonerlerin önlem almasına sebep oldu. Milyoner zengin iş adamları felaket senaryolarına karşı projelerini tamamladı.

        2

        Peter Thiel

        PayPal sisteminin kurucusu, olası bir kıyamet senaryosunda kaçmak için Yeni Zelanda'yı tercih etti. Wanaka Gölü kıyılarında arazi satın alan isim, 13.5 milyon dolar harcadı. Bu hamlesiyle kendisi Yeni Zelanda vatandaşlığına da sahip oldu.

        3

        Mark Zuckerberg

        Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii Adası'nda 3 milyon metrekarelik bir arazi satın aldı.

        4

        Amerikalı yazar Rushkoff da son kitabında zengin milyonerlerin yaptığı hazırlıklardan bahsederken, şu açıklamaları yaptı:

        “JC’nin gerçek tutkusu sadece milyonerler için birkaç izole, militarize inziva tesisi inşa etmek değil, aynı zamanda başkaları tarafından modellenebilecek yerel olarak sahip olunan sürdürülebilir çiftliklerin prototipini yapmak ve nihayetinde Amerika’da bölgesel gıda güvenliğinin yeniden sağlanmasına yardımcı olmaktı.”

        5

        JC Cole

        66 yaşında JC Cole, iki çiftlik geliştiriyor. Biri Princeton dışındayken diğeri Poconos taraflarında yer alıyor. Rushkoff'un anlatmasına göre, çiftliklerin milyonerler için tamamen kendi kendine yeten, tepeden tırnağa silahlı, gizli, tamamen kendi kendine yeten bir çiftlik toplulukları var.

        6

        ŞİRKETLER SIĞINAK SATIYOR

        Teksas merkezli Rising S Company; özel bowling salonu, yüzme havuzu, kurşun geçirmez kapıları olan 9,6 milyon dolara varan lüks sığınaklar satarken Kaliforniya merkezli Vivos şirketi, soğuk savaş füze silolarından ve depolama tesislerinden minyatür tatil köylerine dönüştürülen lüks yeraltı daireleri satıyor.

        7

        BEYNİNİ AKTARACAK

        Silikon Vadisi milyarderi Altman ise, Nectome şirketine olası bir kıyamet durumunda beyninin bir bilgisayara yüklenmesi için 10.000 dolar ödedi. Bu konu hakkında Shibetoshi Nakamoto, beynini bir buluta yükleyip yüklemeyeceğini sorduğunda Elon Musk bunun yapıldığını söylemişti.

        8

        YENİ ZELANDA TERCİH EDİLİYOR

        Birçok milyarderin sığınak için tercih ettiği nokta Yeni Zelanda oldu. Larry Page (Google kurucu ortağı), Peter Thiel (Paypal kurucu ortağı), Sam Altman (Silikon Vadisi girişimcisi) gibi isimler kıyamet günü sığınak yeri için Yeni Zelanda'yı seçti.

        9

        YAT SATIŞLARI TAVAN YAPTI

        Konu hakkında açıklamalar yapan Rushkoff, olası bir kıyamet senaryosunda felaketten korunmak isteyen birçok kişininde yat tercih ettiğini belirtti. Rushkoff konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı: “2021’de dünya çapında 887 süper yat satıldı, bir önceki yıla göre satışlar yüzde 77 arttı.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ