Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? 7 Kasım 2022 Pazartesi Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?
        1

        Son olarak 24 Ekim Pazartesi günü toplanan Kabine, Kasım ayında yeniden bir araya geliyor. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nın gündeminde EYT, taşerona kadro, enflasyonla mücadele gibi birçok konunun ele alınması bekleniyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine kararlarını açıklayacak. İşte, 7 Kasım Kabine Toplantısına dair merak edilenler...

        2

        KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

        Ülke gündemi ve dış politika gibi önemli konuların görüşüleceği Kabine Toplantısı 7 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Kabine Toplantısı saatine ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken görüşmelerin saat 15:30'da başlaması bekleniyor.

        3

        KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ NELER?

        Kabine Toplantısı gündeminde enflasyonla mücadele, yeni destekler, EYT, sözleşmeliye kadro ve dış meseleler ele alınacak.

        4

        ENFLASYONLA MÜCADELE

        Enflasyonla mücadele kapsamında esnaf - dar gelirlilere ilişkin yeni adımlar ve Meclis gündeminde yer alan torba yasalar da Kabinenin gündeminde yer alacak.

        5

        YENİ DESTEKLER

        Kış döneminde ihtiyaç sahiplerine sağlanan Doğalgaz yardımı gibi olası desteklerin toplantı gündeminde olması bekleniyor.

        6

        EYT VE SÖZLEŞMELİYE KADRO

        Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYt düzenlemesi ve 565 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemelerdeki son durum ele alınacak.

        7

        DIŞ POLİTİKA ELE ALINACAK

        Kabine Toplantısı'nda Rusya - Ukrayna gerilimi ve Türkiye öncülüğünde tahıl koridorunda yaşanılan krizin ele alınması bekleniyor.

        8

        FİNLANDİYA VE İDVEÇ NATO ÜYELİĞİ KONUSU

        Türkiye'ye aypılan üst düzey ziyaretler, Finalndiya ve İsveç'in Nato üyeliği, ABD'den F-16 talebi, normalleşme süreci gibi sıcak konular Kabine gündeminde olacak.

        9

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI KARARLARINI AÇIKLAYACAK

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım Pazartesi günü Beştepe'de gerçekleştirilecek olan toplantının ardından Kabine Toplantısı kararlarını açıklayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ