Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ'TA bu yıl 5'incisi düzenlenen ve Anadolu'nun en büyük kitap fuarı olan Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nın kapıları törenle açıldı. Yerli ve yabancı 234 yayınevinin katıldığı fuarda, 267 şair ve yazar da okurlarıyla buluşacak.

        Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 22 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuarın açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Yazar Rasim Özdenören, şair ve yazarlar ile kitapseverler katıldı.

        Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Mehmet Erkoç, belediye olarak gençlerin okuması için her türlü çalışmayı yaptıklarını ve kurdukları kütüphanelerle gençleri kitaplarla buluşturduklarını söyledi. Erkoç,"İlme giden yol,  bu kitap fuarından geçmektedir. Kitap, zihnin ve gönlün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Kahramanmaraş'ta yaşayan insanlarımızın dikkatini kitaba çekmek, onlara kitabı yaklaştırmak için bu fuarı düzenliyoruz" diye konuştu.

        KİTABIN KOKUSU NE İNTERNETTE NE DE DİĞER MEDYA ARAÇLARINDA BULUNABİLİR

        Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği 7 güzel adamdan biri olan Yazar Rasim Özdenören ise kitap okumanın insanın kendisine, çevresine, tabiata bir anlam yüklemesi olduğunu söyledi. Lise yıllarında kitaplara ulaşabilmenin bu zamanki gibi kolay olmadığını anlatan Özdenören, şöyle devam etti:

        "Derler ki 'Radyo çıktı gazete öldü, film icat oldu kitap öldü.' Bunların aslının olmadığını televizyonun, resmin, her sanat alanının kendine mahsus bir okuma şekli, okuma türü olduğu görülüyor ve her tür, kendi benliğinde, kendi özgünlüğü kendinde saklıyor ve kendini ifade etmenin bir yolunu buluyor. Dolayısıyla kitap burada bunların hiçbirisini kendisine rakip kabul etmiyor. Şöyle ki kitabın sayfası, kitabın kokusu ne televizyonda bulunabilir, ne internette bulunabilir, ne de başka medya araçlarında bulunabilir. Kitabın kendine mahsus kokusu, kağıt kokusu sadece kitaba mahsustur ve sadece bu koku münasebetiyle de olsa kitabın yaşayacağını ve yaşatılacağını söylüyoruz. Nitekim bu fuarlarda bize kitabın ölmediğini, ölmeyeceğini, kültürümüzle, insanlıkla beraber yaşadığını, yaşayacağını göstermiş oluyor."

        Vali Vahdettin Özkan ile milletvekili Celalettin Güvenç'in de konuşma yaptığı törende İl Müftüsü Celal Sürgeç'in dua ettirmesinin ardından kesilen kurdeleyle fuarın açılışı yapıldı. Daha sonra davetliler fuarı gezdi. Fuarı gezerken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Rasim Özdenören'e seçtiği bir kitabı satın alarak hediye etti. Fuar, kitapseverler tarafından 22 Ekim'e kadar her gün 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler