Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İskender ZENGİN/ANDIRIN (Kahramanmaraş), (DHA)KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın ilçesinde insansız hava araçlarının (İHA) tespit ettiği orman yangınlarının koordinatlarını yer araçlarına bildirdiği yangın takip sistemi, yapılan tatbikatta tanıtıldı.

        Kurucaova orman deposunda, Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Kaymak, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Andırın Orman İşletme Müdürü Uğur Kara ve yangın söndürme ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta ekipler, sistem üzerinden harekete geçerek yanan alanlara anında müdahale etti.

        'SİSTEM TÜRKİYE'DE İLK'

        Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen ise Kaymakam İbrahim Güneş ile birlikte yangın takip sistemini tanıttı. Ketmen, sistemin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Yeni kullandığımız bu sistemi Türkiye´de yaklaşık bin kadar yangın aracımızın tamamında kuruyoruz. Bu sistem sayesinde yangın esnasında hava araçlarından herhangi bir yangının koordinatları anında araçlarımızdaki tabletimize gelecek. Koordinatlar doğrultusunda aracımız yangına çıkacak, kaç saatte gidecek, hangi yolu kullanacak, ormana ne kadar uzakta bunları anlık olarak alacak ve yangına anında müdahalesini sağlayacak."

        Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş ise dünyada bu teknolojiyi kullanabilen ve orman alanına ulaşabilen tek ülke olunduğunu ve sistemle olası bir orman yangınında zamanında müdahale edilebileceğini söyledi. FOTOGRAFLIDHA-Genel Türkiye-Kahramanmaraş / Andırın İskender ZENGİN

        2021-06-19 12:43:29

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler